13. karierni sejem

FT karierni sejem, ki ga je minuli petek organizirala brežiška Fakulteta za turizem, je bil izveden v dvorani Mladinskega centra Brežice. Sejem je bil zasnovan z namenom, da se študentom fakultete in tudi mladim iz Brežic predstavijo nekatere od večjih organizacij in podjetij, ki nudijo zaposlitve, študentsko delo, projektno sodelovanje ali prakso v turizmu.

Sejem, ki ga je letos podprl tudi Zavod za podjetništvo in turizem Brežice, je bil zlasti koristen za študente višjih letnikov Fakultete za turizem, ki se v bližnji prihodnosti odpravljajo na obvezno opravljanje praktičnega usposabljanja. Ti so imeli priložnost navezati stike s potencialnimi mentorji in delodajalci ter tako pridobiti dragocene in koristne informacije o možnostih, ki jih ponuja turistični sektor. Poleg tega sejma so se udeležili tudi študenti, ki študirajo na angleških programih Fakultete za turizem v Ljubljani.

Organizatorji sejma so bili zadovoljni s ponovno dobro obiskanostjo in številčno udeležbo, ki kaže na veliko zanimanje za turistično industrijo ter na potencial za uspešno kariero v tem sektorju. Sejem je tako predstavljal pomemben korak v pripravi bodočih strokovnjakov za turizem, saj je ponudil dragocene priložnosti za mreženje, izmenjavo idej in pridobivanje znanja.

Vir: Fakulteta za turizem – Univerza v Mariboru

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si