Župan sprejel zlato atletinjo Lejo Glojnarič

Avgusta je na Poljskem v mestu Szczecin potekalo 11. evropsko prvenstvo gluhih v atletiki, na katerem je članica Slovenske atletske reprezentance gluhih Leja Glojnarič osvojila kar štiri odličja.

Tri zlate in ena srebrna medalja

Leja je na letošnjem evropskem prvenstvu postala evropska prvakinja v skoku v višino, skoku v daljino in mnogoboju, kjer je s svetovnim rekordom prebila magično mejo 5.000 točk, za nameček pa je bila srebrna v teku na 100 m z ovirami.

Ob tej priložnosti je brežiški župan Ivan Molan Leji čestital in izročil simbolično darilo z željo, da uresniči svoje cilje, njenemu trenerju Iztoku Glojnariču pa se je zahvalil za uspešno in vztrajno delo.

Leja je na sprejemu povedala, da je v preteklem letu zaradi poškodbe morala na operacijo kolena, zato si za prihodnost najprej želi, da bo zdrava in brez poškodb. Želi si nastopiti na Evropskem prvenstvu v atletiki skupaj s sestro Niko Glojnarič, ki je nedavno postala šele tretja Slovenka, ki se je v teku na 100 metrov z ovirami spustila pod mejo trinajstih sekund. V naslednjem letu Lejo čaka Svetovno prvenstvo gluhih v atletiki, njen cilj za leto 2025 pa je ponoven nastop na Olimpijskih igrah za gluhe v Tokiu.

vir: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si