Župani za volanom tudi v Brežicah

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022 je tudi letos pod okriljem Zavoda Sopotniki potekala vseslovenska tradicionalna akcija Župani za volani. Občina Brežice je bila med prvimi občinami v Sloveniji, ki so podprle in uvedle storitev Zavoda Sopotniki, ki jo izvajajo že peto leto

Tudi letos so v sklopu akcije #ŽupaniZaVolani župan Občine Brežic Ivan Molan, podžupanja Mila Levec in direktorica občinske uprave Patricia Čular k zdravniku in na terapije odpeljali občane, ki nimajo druge možnosti prevoza.

Koordinatorka enote Brežice Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Sopotnik Ana Marija Žerjav je poudarila, da je brežiška enota letos do konca avgusta izvedla 466 prevozov, kar predstavlja 952 prostovoljskih ur, ki jih opravlja šest srčnih prostovoljcev. Zabeležili so že več kot 420 uporabnikov.

Sopotnikov avtomobil je bogatejši tudi za mobilno knjigobežnico, iz katere si lahko uporabniki vzamejo, izposodijo ali zamenjajo revije, križanke in knjige in s tem popestrijo svoj prosti čas.

Prostovoljci so z županom delili svoje izkušnje in doživetja iz terena. »Vsi skupaj si prizadevamo, da bi bilo tretje življenjsko obdobje v občini Brežice, ne glede na kraj bivanja, lepo in dostojno«, je dejal župan.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si