Znova v boj za prvoligaške točke

Prvi del ligaškega tekmovanja v 1. slovenski namiznoteniški ligi so aktualni državni prvaki, igralci Športnega društva SU iz Novega mesta, zaključili na 2. mestu z enakim izkupičkom točk kot vodilna ekipa Inter Diskonta. Slednja je bila prav v medsebojnem obračunu boljša. V soboto se začne drugi del sezone, ki ga Novomeščani pričakujejo z optimizmom.

»Čeprav branimo naslov državnih prvakov in smo na začetku nove sezone to potrdili z osvojitvijo Pokala Slovenije, nam 2. mesto na lestvici po prvem delu sezone ne dela skrbi. Nov sistem lige je drugačen in možnost presenečenj je večja kot s prejšnjim sistemom, zato bi lahko izgubili tudi kakšno tekmo več,« pravi Uroš Slatinšek.

Glavni cilj prve članske ekipe, ki jo poleg Uroša sestavljajo še starejši brat Jure Slatinšek ter Jožko Omerzel, Mark Gazvoda in Maj Murn, ostaja uvrstitev med najboljše štiri in s tem v play off. Liga je letos datumsko malo bolj razpotegnjena, zato je pomembno pravilno razporediti treninge in tempirati formo glede na pomembne tekme. Kdo bo prvak, se bo odločalo šele maja in junija. »Do takrat je še dolga pot in zaenkrat smo popolnoma osredotočeni na drugi del lige,« pravi Slatinšek.

ŠD SU Novo mesto ima v tej sezoni tudi člansko žensko ekipo, ki tekmuje v 2. slovenski namiznoteniški ligi. Po koncu prvega dela mlade igralke zasedajo 3. mesto. Lana Slatinšek ter sestri Neža in Neja Gazvoda bodo tekmovanje v 2. ligi začele z dvema tekmama v gosteh, in sicer bodo 21. januarja merile moči z igralkami NTS Mengeš in NTK Sobota.

Vir in foto: Športno društvo SU Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si