Visoka zmaga za Krkaše

Košarkarji Krke so v 14. krogu Lige Nova KBM doma premagali tretjeuvrščeno moštvo lige LTH Castings iz Škofje Loke s 101-64 in z 12 zmagami in 2 porazoma ostajajo vodilni na lestvici.

Krkaši, ki so tokrat igrali brez poškodovanih Isaiaha Cousinsa in Jana Špana, so začeli v petorki Niko Bačvić, Leon Stergar, Miha Škedelj, Marko Radovanović in Darko Planinić. Gostje so povedli s trojkama Robinsona, potem pa so Krkaši z osmimi zaporednimi točkami prišli do prvega vodstva. Škofjeločani so sredi 9. minute še vodili z 21-17, Krka pa je do konca prve četrtine prišla do vodstva s 25-21. Na začetku druge četrtine so gostje še zadnji povedli (26-25), potem pa so Krkaši z delnim izidom 17-2 prišli do 14 točk prednosti (42-26). Gostje se niso predali in s tremi zaporednimi trojkami so se približali na dve točki zaostanka, Škedelj pa je s trojo ob sireni poskrbel za vodstvo Krke ob polčasu s 50-45.

Košarkarji so drugi polčas odprli s serijo sedmih zaporednih točk in ponovno prišli na dvomestno prednost, ki so jo do konca četrtine povečali na +17 (75-58). V zadnji četrtini so gostom dovolili, da so dosegli le šest točk, prednost pa je do konca tekme samo še naraščala.

Krkaše prihodnja tekma v Ligi Nova KBM čaka v sredo, 10. 1., ko bodo gostovali pri Termah Olimia v Podčetrtku. Še prej bodo v soboto, 6. 1., v AdmiralBet ABA ligi gostovali pri aktualnemu prvaku Partizanu

Vir: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si