V najem 12 stanovanj za starejše občane

Občina Brežice je 15. 2. 2023 na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo stanovanjskih enot v najem. Stanovanjske enote so namenjene občankam in občanom, ki so dopolnili 60 let ali več. Za najem je na voljo 12 stanovanjskih enot v Večgeneracijskem centru Brežice. Stanovanjska enota kot del stanovanjske skupnosti predstavlja poleg individualnih prostorov (soba, wc z umivalnikom in predprostor) tudi skupne prostore (kuhinja, kopalnica/umivalnica in prostor za druženje). Z oddajo urejenih stanovanjskih enot bo občina uresničila cilj zagotavljanja dodatnih pogojev za kakovostno bivanje starejših občanov. Starejši iz različnih razlogov, pogosto zaradi omejenih finančnih sredstev, potrebujejo varen, urejen in cenovno dostopen prostor za bivanje, kjer si bodo ustvarili dom.

Enote so v 2. nadstropju, za dostop je na voljo tudi dvigalo. Deset stanovanjskih enot je predvidenih za bivanje ene osebe, dve pa sta primerni za bivanje dveh oseb. Izklicna najemnina za manjšo stanovanjsko enoto je (odvisno od velikosti) od 43,29 EUR do 55,14 EUR, za večji enoti pa sta najemnini v višini 81,78 EUR in 97,68 EUR.

Najemniki bodo poleg najemnine dolžni plačevati še sorazmerni del obratovalnih stroškov uporabe stanovanjske enote in sorazmerni del obratovalnih stroškov skupnih prostorov stavbe. Pred sklenitvijo najemne pogodbe bodo najemniki morali poravnati varščino. Rok za oddajo ponudb za najem je 8. 3. 2023 do 11. ure.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si