V Boštanju obeležili praznika

V TVD Partizan Boštanj so obeležili praznik krajevne skupnosti Boštanj in slovenski kulturni praznik. Po kulturno obarvanem uvodnem delu dogodka, ki so ga skrbno in zavzeto pripravili učenci in učenke Osnovne šole Boštanj, sta zbrane nagovorila predsednik sveta Krajevne skupnosti Boštanj Vincenc Knez in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Knez je poudaril pomen poguma, razuma in odgovornosti delovanja krajank in krajanov, ki se povezujejo v vaške skupnosti ter športna, kulturna in druga društva, ki v sožitju do okolja sodelujejo z ustanovami in podjetji za dobrobit in razvoj celotne krajevne skupnosti. Izpostavil je nekatere večje pridobitve na področju cestne in komunalne infrastrukture, vlaganje v kulturno dediščino in se dotaknil delovanja društev ter varnostnih in humanitarnih organizacij, ki jim krajevna skupnost vsakoletno namenja sredstva za delovanje. Svoj nagovor je sklenil z besedami pohvale in zahvale letošnjima prejemnikoma priznanj sveta krajevne skupnosti.

Ocvirk je izpostavil pomen uspešnega povezovanja krajevnega in kulturnega praznika in izrazil zadovoljstvo ob bogatem kulturnem udejstvovanju kraja. Poudaril je pomembnost in kulturnost prepoznavanja posameznikov in skupin, ki s svojim zavzetim delovanjem izstopajo iz povprečja in pomembno prispevajo k hitrejšem napredovanju krajevne skupnosti.

Za izjemen prispevek k razvoju in prepoznavnosti celotne krajevne skupnosti Boštanj ter uspešno delovanje v lokalnem okolju je priznanje Sveta KS Boštanj prejel Jože Udovč. Za prispevek k ohranjanju dediščine, prepoznavnosti krajevne skupnosti Boštanj in uspešno delovanje v lokalnem okolju je Svet KS Boštanj priznanje podelil Ivanu Možicu.

Vir in foto: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si