Srečanje članov Konzorcija Slovenia Green

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino so gostili zaključno letno srečanje članov Konzorcija Slovenia Green, ki združuje destinacije in ponudnike s pridobljenim znakom Slovenia Green. Destinacija Čatež in Brežice je letos pridobila naziv Slovenia Green Destination PLATINUM, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacije. Najvišji znak so pridobili s strateškim pristopom k razvoju turizma.

Za usmerjeno delovanje na področju razvoja trajnostnega turizma je ključno aktivno sodelovanje med destinacijami, turističnimi ponudniki in drugimi turističnimi deležniki. V ta namen je bila leta 2015 razvita Zelena shema slovenskega turizma, nacionalni certifikacijski program, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

S Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru, ki ima sedež v Brežicah, so organizirali predavanje in delavnico na temo blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje. “Ne le da Fakulteta za turizem aktivno sodeluje z nami, lokalno turistično organizacijo, smo tudi ena od destinacij, za katero je bil pilotno pripravljen izračun ogljičnega odtisa. Predstavljen je bil nastajajoč model ocene ogljičnega odtisa slovenskega turizma z načrti njegove praktične uporabe v prihodnje. Spoznali smo tudi dosedanje rezultate projekta Podnebne spremembe in trajnostni razvoj slovenskega turizma. V delavničnem delu, ki ga je vodila Fakulteta za turizem UM, smo s pomočjo pogovora in interaktivnih metod delili izkušnje in lastne dobre prakse ter pridobili vpogled glede primernih ukrepov in potreb po pomoči pri ukrepih blaženja in prilagajanja slovenskega turizma na podnebne spremembe,” so med drugim izpostavili v zavodu.

Vir in foto: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si