Sevničani so regijski prvaki v ekoznanju

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja program Ekošola v sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne, največjim slovenskim proizvajalcem električne energije iz obnovljivih virov in nosilcem zelenega prehoda slovenske energetike, je v novomeški regiji na šolskem tekmovanju slavila ekipa učencev Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica.

Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.476 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol. V novomeški regiji je sodelovalo 85 tričlanskih ekip z 16 osnovnih šol. Letošnji Ekokviz je bil kar zahteven, saj je le ena ekipa pravilno odgovorila na vseh 40 zastavljenih vprašanj. Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 23. leto.

Zmagovalno ekipo Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica z imenom »Sava 1« sestavljajo učenci Zarja, Aljaž in Eva. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o vodi, ohranjanju biotske pestrosti, podnebnih spremembah in opazovanju Zemlje, so dosegli 34 od 40 možnih točk. Sledili so jim učenci z Osnovne šole Grm, ki so dosegli 32 točk in Osnovne šole Šmarjeta, ki so dosegli 31 točk.

Kdo bo največji EKOFRAJER, bo znano v finalnem delu letošnjega Ekokviza, ki bo 25. aprila 2024 na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina, kjer se bo srečalo 12 ekip.

Vir: Ekošola

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si