Rokometaši Krke zanesljivo do desete zmage v sezoni

V dvorani Marof je ekipa Moškega rokometnega kluba Krka odigrala tekmo 19. kroga v Ligi NLB. Izbranci trenerja Mirka Skoka so gostili ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice in si z zanesljivo zmago na račun vpisali novi dve točki. Tekma se je pred domačim občinstvom končala s 30:21 (14:8).

Četrtouvrščeni Novomeščani so v boju z devetouvrščenim Svišem dokazali, da so kakovostnejša in zrelejša ekipa. Krka, ki na lestvici zaostaja le za Trebanjci, Gorenjem in Celjem, je vodila praktično od začetka do konca tekme, tako da dvoma o zmagovalcu ni bilo. Krkaši so hitro pokazali svoje namere po zmagi, odločno so začeli in povedli s 6:2, Jernej Avsec pa je v 18. minuti zadel že za 10:4. Z dobro igro so domači še povečali naskok, ta je v 24. minuti po golu Marka Nikolića znašal že velikih osem golov. V drugi polčas je Krka nesla šest golov razlike, tudi po nekaj izključitvah pa so se gosti približali na štiri zadetke, bližje pa jim ni uspelo priti. Krkaši so znali pravočasno zatreti vsakršen poskus približevanja in relativno varno jadrali proti mirnemu koncu tekme na prednosti petih ali šestih golov, končni izid pa je bil +9 v korist izbrancev Mirka Skoka.

Pri Krki je bil s šestimi goli najboljši strelec in igralec tekme Vojislav Vukić, Domen Košir pa je za Sviš prispeval pet golov.

Krka bo po krajšem premoru najprej odigrala tekmo četrtfinala pokala Slovenije, v domači dvorani bo njihov nasprotnik Celje Pivovarna Laško, tekma bo v sredo, 20. marca.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si