Projekt S športom krepimo zdravje

Predstavniki partnerskih občin projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« – poleg Mestne občine Krško so partnerji še občine Gaglianico (Italija), Svilengrad (Bolgarija) in Viana do Alentejo (Portugalska) – so se v začetku oktobra sestali na zaključnem srečanju v Gaglianicu. Sodelovanje in skupna prizadevanja na področju športa so potrdili s podpisom listine o sodelovanju, s katero želijo sodelovanje nadgraditi.

Skozi projekt so partnerske občine izmenjale izkušnje in dobre prakse s področja zagotavljanja športne infrastrukture in programov, saj je podpora lokalne skupnosti na tem področju ključna. Krško je že septembra gostilo predstavnike ostalih treh partnerskih občin in jim predstavilo, na kakšen način in s kakšnimi programi ter športno infrastrukturo je poskrbljeno za športno in rekreativno udejstvovanje vseh generacij občank in občanov.

Po besedah vodje projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« na Mestni občini Krško mag. Janje Jordan je Krško v okviru tega projekta pokazalo, da je bilo na področju zagotavljanja športne infrastrukture in sofinanciranja športnih programov že veliko postorjenega. Dobre prakse Krškega so naletele na pozitiven odziv ostalih partnerjev. Listina o sodelovanju pa obeta sodelovanje tudi na drugih področjih, kot je sodelovanje med šolami, kulturnimi institucijami in podobno.

Vir in foto: Mestna občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si