Praznično osvetljena Sevnica

V sklopu dogodka »Čarobni obisk gradu«, ki ga vsakoletno za najmlajše na sevniškem gradu organizira Vrtec Ciciban Sevnica, je bila prvič letos prižgana praznična osvetlitev Sevnice. Tradicionalni dogodek je namenjen najmlajšim, ki jim vzgojiteljice vrtca z različnimi aktivnostmi na gradu pričarajo čarobni praznični čas.

V uvodnem delu dogodka sta otroke in starše pozdravila ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Tanja Sorčan in župan Srečko Ocvirk. Oba sta otrokom zaželela veselje in poudarila resnični pomen luči, ki izžarevajo iz nas. Sledili so gledališka predstava v izvedbi Gledališke skupine Vrtca Ciciban Sevnica, ustvarjalne delavnice in prihod skrivnostnega gosta v Grajski kapeli. Čarobnost gradu so pričarale tudi številne laterne, ki so jih še pred prihodom otrok skrbno pripravile vzgojiteljice.

Občina Sevnica skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica vsakoletno namenja pozornost elementom okrasitve na najbolj obiskanih točkah v mestu. Tako so tudi v letos praznično okrašeni Grad Sevnica, območje Kmečke tržnice in ploščad pri spomeniku NOB. Okrašena so krožišča in stebri javne razsvetljave.

Vir in foto: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si