Posavski festival pohodništva

Posavski festival pohodništva 2023 bo letos potekal v dveh delih, v pomladnem in jesenskem. Ponujal bo več kot 30 organiziranih tur (pohodniško-kolesarskih), skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev.

Posavski festival je namenjen pohodnikom in kolesarjem vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Udeleženci lahko izbirajo med pestro ponudbo namestitev; hoteli, mladinski hostli in namestitve na podeželju, lahko pa se udeležijo samo posameznih pohodov, kot je recimo enodnevni izlet v Posavje.

V sklopu festivala se krepi povezanost med različnimi društvi, organizacijami in ostalimi ponudniki, ki  so v festivalu prepoznali pohodniško-kolesarski turistični produkt, ki postavlja  Posavje ob bok ostalim slovenskim regijam. Pri pripravi festivala so sodelovale vse posavske občine z različnimi akterji na področju turizma, torej zavodi, društva in posamezniki. Namen festivala je, da se regija Posavje predstavi kot privlačna turistična destinacija za aktivnosti v naravi.

Vir: CPT Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si