Posavje na turističnem sejmu na Bavarskem

Po dveh letih premora je minulo sredo svoja vrata ponovno odprl največji sejem turizma in prostega časa na Bavarskem f.re.e. München. Slovenska turistična organizacija s predstavništvom v Nemčiji je koordinirala predstavitev 24 razstavljavcev iz Slovenije, ki so se predstavili na skupnem razstavnem prostoru. Center za podjetništvo in turizem Krško se je sejma udeležil v sklopu Združenja Slovenia Outdoor ter predstavil ponudbo aktivnega oddiha v Krškem in Posavju.

V šestih dvoranah so se predstavile številne zanimive teme za aktivno preživljanje prostega časa, zraven potovanj tudi kolesarjenje, kampiranje ter karavaning, vodni športi in Outdoor Fitness. Vlogo države partnerice sejma je tokrat prevzela Hrvaška.

Glede na odziv obiskovalcev, ki se jih je trlo vse dni sejma, je Slovenija še vedno zelo pomemben trg za promocijo in trženje slovenskega turizma. Obiskovalci so v prvi vrsti povpraševali po aktivnostih v naravi, manjših nastanitvah, kampih ter termalnih zdraviliščih.

Glede na to, da v Posavju lahko ponudijo točno to, kar iščejo nemški turisti, smo mnenja, da se bodo tradicionalni turistični tokovi iz zahoda preusmerili tudi na vzhod. Predvsem pa zaradi dejstva, da je Posavje relativno nenasičeno s turisti ter ponuja pristna doživetja z osebnostno noto.

Vir: CPT Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si