Policisti pomagali moškemu z demenco

V torek ob sedmih zvečer so policiste na številko 113 poklicali iz Mihalovca in prijavili, da po vasi tava starejši moški. Policisti so ga slabo uro pozneje našli v Ločah. Od tam so klicali na 113, da se je pri njih oglasil moški, ki deluje dezorientirano, ne ve, kje naj bi imel avto, s katerim naj bi nekje v okolici obtičal, ko je nekaj iskal. Moškega so zadržali do prihoda policistov. Moški je bil sicer fizično zdrav in nepoškodovan, le pogovor je bil od časa do časa nenavaden.

Brežiški policisti so se odločili, da zbeganega in izgubljenega moškega kljub vsemu ne bodo izpustili izpred oči. S pomočjo dokumentov in operativno-komunikacijskega centra novomeške policijske uprave so ugotovili njegovo identiteto in se odločili, da ga raje kar sami zapeljejo domov (Bistrice ob Sotli, območje sosednje policijske postaje Šmarje pri Jelšah). Predali so ga domačim, ki so ob tem policistom povedali, da 62-letnik boleha za demenco.

Danes zjutraj so svojci obvestili policiste, da so nepoškodovan našli tudi njegov avto. Občani so tako s klicem na številko 113 reagirali ustrezno in prisebno, policiste opozorili na izgubljenega moškega, možje v modrem pa po prepoznavi simptomov in okoliščin poskrbeli, da je prišel domov varno, čeprav je bil doma iz sosednje policijske uprave.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si