Pestro kulturno dogajanje v Sevnici

Slovenski kulturni praznik bodo v Sevnici obeležili danes zvečer s tradicionalno osrednjo slovesnostjo in jutri z raznolikimi kulturnimi vsebinami.

KŠTM Sevnica vabi jutri na dan odprtih vrat Gradu Sevnica in skupaj s Posavskim muzejem Brežice na dan odprtih vrat muzejsko obujenega brivsko-frizerskega salona Kreutz. Tako sevniški grad kot tudi salon bosta odprta od 15. do 18. ure, na gradu bo ob 15.30 potekal voden ogled. V Albert Felicijanovi dvorani bo prvič predstavljena novost, virtualni sprehod po posavskih gradovih z VR očali. Tudi v salonu Kreutz si bodo obiskovalci lahko ogledali novo pridobitev, in sicer ogledalo z izkušnjo obogatene resničnosti (AR), ki na zabaven način prikazuje pričeske iz različnih časovnih obdobij, so sporočili s sevniške občine.

Ob 15. uri bo izpred kužnega znamenja na Glavnem trgu potekal sprehod do spomenika kmečki uporov s strokovnim vodenjem Posavskega muzeja Brežice. Dogodek bo posvečen 450. obletnici hrvaško-slovenskega kmečkega upora.

S proslavo bodo kulturni praznik jutri ob 17. uri obeležili tudi na Blanci. V četrtek ob 18. uri bodo slovenski kulturni praznik z dobrodelnim dogodkom »Prijaznost ne pozna meja« obeležili tudi na Osnovni šoli Tržišče, v petek ob 18. uri pa s podelitvijo priznanj zaslužnim krajanom in s kulturnim programom OŠ Boštanj še v TVD Partizan Boštanj.

Vir in foto: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si