Kadetinje ŠD SU znova državne prvakinje

»So nam rekli, da je težje ubraniti naslov kot ga osvojiti. Res je. Ni pa nemogoče. Nam je uspelo,« so ponosno sporočili iz novomeškega Športnega društva SU. Ekipa kadetinj v postavi Lana Slatinšek, Neža in Neja Gazvoda, Karin Slatinšek in Neja Košir je namreč na državnem prvenstvu v Izoli znova stala na najvišji zmagovalni stopnički in ubranila naslov državnih kadetskih prvakinj.

Drugega zaporednega naslova državnih kadetskih prvakinj je bil izredno vesel prvi mož ŠD SU Uroš Slatinšek. “Ubraniti naslov v posamični konkurenci je težko, v ekipni konkurenci pa je to res izjemen dosežek. Naše kadetinje so bile res dobro pripravljene, tako fizično, tehnično in taktično. Cilj ubranitve naslova smo si skupaj s kadetinjami zadali že na začetku sezone in čeprav so bila v prvem delu sezone še prisotna nihanja, pa so bile punce ta vikend zbrane in so dokazale, da zadnjih 14 dni, ko so trenirale tudi po pet ur dnevno, ni bilo zaman.”

“Po dveh napornih dneh prvenstva so punce za konec prihranile svojo najboljšo igro. Do finala niso imele konkurence, v finalu pa so po razburljivih dvobojih zmagale s 5:3. Lahko smo res ponosni nanje, da jim je uspelo že drugo leto zapored osvojiti naslov državnih prvakinj v isti postavi,” je poudaril Jožko Omerzel, ki se ob Urošu Slatinšku kali tudi v trenerskih vodah.

“Vesela sem, da smo ponovno osvojile naslov in da mi je uspelo zmagati prav vse tekme. Celotna ekipa je prispevala k končni zmagi in sem res ponosna, da sem del takšne ekipe,” je po uspehu v Izoli dejala Lana Slatinšek, ki je bila najboljša posameznica finalnega turnirja.

Vir in foto: ŠD SU

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si