Novi ambasadorji ivanške občine

Že tradicionalno je ob zaključku leta v Gostilni pri Japu potekal novoletni sprejem župana Občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, na katerega je povabil predstavnike gospodarstva, poslovne partnerje, duhovnike, svetnice in svetnike občinskega sveta, sodelavce iz občinske uprave, direktorje javnih zavodov in zvez in predsednike svetov krajevnih skupnosti. Vrhunec je bila razglasitev treh novih ambasadorjev občine. Nazive so prejeli dolgoletni kapelnik Godbe Stična Vladimir Škrlec, predsednik Čebelarske zveze Slovenija Boštjan Noč in vodja knjižnične izpostave Ivančna Gorica Ksenija Medved.

Strnad je v enem zadnjih letošnjih nagovorov povedal, da je bilo leto 2022 za Občino Ivančna Gorica zelo uspešno, prisotnim se je zahvalil tudi za podporo pri ponovni izvolitvi za župana: “Menim, da bomo vsi zadovoljni, če se nam tako leto na investicijskem področju v občini ponavlja še naslednja štiri leta.”

Zbrane sta nagovorila tudi podžupan Tomaž Smole in novoizvoljena sekretarka državnega sveta mag. Monika Kirbiš Rojs. Predstavila sta načrt priprave Lokalnega razvojnega programa za obdobje 2023-2030, s katerim naj bi začeli v začetku naslednjega leta. Spremenjene okoliščine in nova finančna perspektiva narekujejo oblikovanje novih izhodišč in ciljev za nadaljnji razvoj. Slednje je treba posodobiti in uskladiti s smernicami EU in državnimi razvojnimi načrti ter iskati inovativne rešitve za razvojna vprašanja, ki jih pred nas postavlja negotova prihodnost.

Novoletni sprejem je bil obogaten še z razglasitvijo natečaja najlepših in najizvirnejših božično-novoletnih voščilnic, grosupeljski skavti pa so prinesli luč miru iz Betlehema. Praznični čas so obogatili sestri Nika in Polona Škoda, članici Glasbene skupine Amabile, in Godba Stična, ki je ob koncu z nastopom presenetila svojega kapelnika, zdaj tudi ivanškega ambasadorja. Skozi novoletno prireditev je zbrane popeljala televizijska voditeljica Valentina Plaskan.

Župan Strnad je na sprejemu s strani Boštjana Noča prejel tudi prehodni pokal mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev, ki ga bo v naslednjem letu gostila Slovenija. Pričakujejo udeležbo okrog 40 držav. Nosilec tekmovanja bo Čebelarska zveza Slovenije v partnerstvu z Občino Ivančna Gorica, kjer bo tudi osrednje dogajanja tekmovanja.

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si