Na poti k reorganizaciji občinske uprave

Na včerajšnji 4. redni seji je Občinski svet Občine Trebnje med drugim sprejel predlog Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Trebnje. Do včerajšnje seje veljavni odlok je bil sprejet 23. maja 2012 in je v vmesnem obdobju postal delno zastarel in pomanjkljiv in zato potreben prenove. Novi odlok je podlaga za reorganizacijo občinske uprave. Z novim odlokom želijo z drugačno organiziranostjo doseči boljšo učinkovitost in optimalno delovanje izvajanja nalog iz pristojnosti občine. Sedanji oddelek za okolje in prostor se bo tako preoblikoval v oddelek za razvojne projekte in investicije ter v oddelek za urejanje prostora.

Občinski svet je včeraj razpravljal tudi o ceni storitve Pomoč družini na domu, ki se sicer za občino povečuje, za končnega uporabnika pa znižuje – ob delavnikih in sobotah na 3,73 evra na uro, ob nedeljah na 6,18 evra na uro in ob praznikih in dela prostih dneh na 6,99 evra na uro.

Članice in člani trebanjskega občinskega sveta so včeraj potrdili tudi predloge za podelitev priznanj Občine Trebnje v letošnjem letu – novi častni občan bo paraolimpijec in dolgoletni predsednik Zveze društev paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja Jože Okoren. Občinska priznanja bodo podeljena na svečani seji občinskega sveta v četrtek, 22. junija.

Vir: Občina Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si