Mini rokometaši zaključili sezono

V dvorani Marof je v sklopu 16. Rudolfovih tednov športa včeraj potekal zaključni turnir v mini rokometu, ki ga pod okriljem Moškega rokometnega kluba Krka obiskuje prek 200 otrok, tokrat pa je bil novomeški športni hram skoraj pretesen za vse rokometne navdušence, ki si preko šolskega leta nabirajo rokometno znanje.

Rokometno šolo klub izvaja po novomeških osnovnih šolah že več kot 10 let, brezplačno ob podpori Mestne občine Novo mesto in pokroviteljev. Na turnirju so vsi udeleženci rokometne šole prejeli spominsko majico in v zeleno obarvali parket dvorane Marof.

Timon Orlič je v Moškem rokometnem klubu KRKA zadolžen za izvedbo rokometne šole, ki poteka na Osnovnih šolah Šmihel, Drska, Grm, Stopiče, Bršljin, Center, Otočec in na OŠ Šmarjeta. Ob zaključku je dejal, da ga veseli številčnost otrok, ki jim je rokomet zlezel pod kožo in ga v okviru obšolskih dejavnosti kot krožek radi obiskujejo. Skozi vse leto trenerji skrbijo, da se otroci spoznavajo z rokometno abecedo, s pravimi veščinami, s katerimi spoznavajo osnove rokometa. Vsaj trikrat letno pa v sklopu kluba pripravijo turnirje, kjer svoje znanje prikažejo še staršem in širši javnosti. Mlade upe poučujejo igralci članske ekipe, ki so nad znanjem svojih varovancev v tem letu zelo navdušeni.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si