Krkaši po preobratu do obeh točk

Rokometaši novomeške Krke so v zaostali tekmi 15. kroga Lige NLB vknjižili osmo zmago po preobratu in zaostanku v prvem delu, z njo pa so se povzpeli na peto mesto v državnem prvenstvu. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v izjemno napeti in fanatični končnici slavili s 32:30.

Sprva je sicer kazalo, da bo zasedba s Kodeljevega podaljšala niz zmag na štiri, a so jim slavje v sami končnici srečanja preprečili borbeni Novomeščani. V prvem delu so bili gostje sicer boljši tekmec, saj so si hitro priigrali manjšo prednost dveh ali treh golov ter jo tik pred odmorom še povišali na +4 (17:13). A v drugem polčasu so Novomeščani hitro ulovili tekmece. V 38. minuti je bil tako izid že izenačen (19:19), potem je sledilo obdobje enakovredne igre, nato so do manjše prednosti prišli krkaši. To prednost pa so podobno kot Slovan v prvem delu še oplemenitili pred koncem. V 58. minuti je bil tako izid 31:27, to pa je bil zaostanek, ki ga gostom ni več uspelo ujeti, do konca dvoboja pa so nekoliko ublažili poraz.

Pri Krki je Marko Majstorović dosegel sedem golov, Veljko Stanojević pa šest. Pri rokometaših Slovana pa sta se strelsko najbolj izkazala Kenan Pajt z devetimi in Matic Pipp z osmimi goli.

V prihodnjem krogu bo Krka gostila Škofljico, tekma bo že v soboto, 24. februarja, sredi prihodnjega tedna (28:2) pa bodo Novomeščani v gosteh odigrali še zaostalo tekmo 16. kroga v Ormožu.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si