Kako izboljšati javne prostore v Bršljinu?

Urbanka – pisarna celovite urbane prenove bo septembra v Bršljinu zbirala predloge krajanov in obiskovalcev Bršljina za nadgraditev javnih prostorov, ki bi izboljšali kakovost bivanja v tej krajevni skupnosti. Takšne, ki bi prispevali k boljšem počutju prebivalcev v tem delu Novega mesta. V mislih imajo majhne prostorske posege, ki so lahko izvedljivi v relativno kratkem času z manjšimi finančnimi sredstvi. Pobude se lahko nanašajo na različne teme: zelene površine (npr. zasaditev novih dreves …), grajena območja (npr. ureditev poškodovanega tlakovanja …), prometne zagate (npr. krajšanje peš ali kolesarskih poti …), infrastrukturne ureditve (npr. ureditev javne razsvetljave …), programske dopolnitve (npr. dodatno otroško igrišče …) ali mogoče kaj drugega.

Krajane Bršljina so organizatorji pozvali k razmisleku o manjših prostorskih spremembah z letaki na vsa gospodinjstva, s plakati na oglaševalskih panojih krajevne skupnosti in prek socialnega omrežja Facebook.

Vabljeni vsi, da posredujete vsebine in (mikro)lokacije pobud.

Kako oddate svoj predlog oz. pobudo?

1. Oglasite se lahko na eni od stojnic, ki jih bodo postavili pred trgovskimi centri v Bršljinu:

Vhod A1 BTC City Novo mesto, Ljubljanska cesta 27, petek, 8. 9. 2023, 14.00 – 19.00,

Supernova Mercator Novo mesto, Ljubljanska cesta 47, sobota, 9. 9. 2023, 9.00 – 14.00,

Hipermarket Spar, Klemenčičeva ulica 15, sobota, 16. 9. 2023, ura 9.00 – 14.00.

2. Do srede, 20. 9. 2023, jih lahko dostavite na Pumpnco (nekdanja vodna črpalka za železnico) na Župančičevem sprehajališču.

3. Zapišete in oddate jih lahko v Zbiralnik idej (unikatno oblikovani, zeleni poštni nabiralnik z oglasno tablo), ki bo postavljen na nekaterih lokacijah v Bršljinu.

4. Posredujete jih lahko g. Blažu Habjanu na e-naslov blazhabjan@yahoo.com ali na 031 671 946.

V Urbanki – pilotni pisarni celovite urbane prenove Novo mesto bodo vaše predloge pregledali, popisali in sistematizirali. Izmed vseh bodo izbrali en (1) predlog, ki ga bomo izvedli že v letošnjem letu. Ostale bomo posredovali članom Sveta krajevne skupnosti Bršljin, ki jih bomo spodbujali k uresničitvi čim večih vaših pobud.

Vir: URBANKA

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si