Gradnja krožišča v Šmarju in cestne zapore

V Sevnici so na območju gradnje krožišča v Šmarju stekla dela za gradnjo škarpe in armirane brežine. Od območja križanja državne ceste Boštanj-Planina z novozgrajenim nadvozom čez trebanjsko železnico do krožišča pri trgovini Lidl je urejena delna zapora ceste z izmeničnim enosmernim prometom.

Zaradi možnosti udora brežin bo cestna zapora s semaforji urejena ves čas poteka gradbenih del, tudi v popoldanskem in nočnem času ter ob vikendih. Voznike pozivajo k strpnosti in doslednem upoštevanju cestnoprometnih pravil, so sporočili z občine.

Na območju gradbišča je prepovedan ves promet. Hodnik za pešce je v tej fazi gradbenih del preusmerjen na opuščeno cestno navezavo na industrijsko cono in pod novim nadvozom do trgovine Lidl. Hodnik za pešce je označen z usmeritvenimi tablami.

Nosilka projekta je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Občina Sevnica je soinvestitorka. Izvajalca gradbenih del, podjetji Rafael in Gradnje, bosta z deli zaključila predvidoma do letošnje jeseni, dinamika poteka gradbenih del pa je odvisna od vremenskih razmer, so še sporočili.

Vir in foto: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si