FOTO: Uspešen vikend za Gimnastično društvo Novo mesto

Minulo soboto so se tekmovalci Gimnastičnega društva Novo mesto udeležili kar treh tekmovanj.

Živa Tomažič in Ema Lesjak sta tekmovali na Memorialu Jana Gajdoša v Brnu. Živa je v zasedbi slovenske reprezentance osvojila odlično 4. mesto. Posamično je zasedla 43. mesto. Ema, sicer ena izmed dveh najmlajših udeleženk, se je uvrstila na 54. mesto.

Dečki so se udeležili Odprtega prvenstva Sokolske zveze Srbije in Beograda v skokih z male prožne ponjave, kjer so zabeležili odlične rezultate:

Kategorija starejši pionirji – ekipno 1. mesto (Val, Vid, David, Nik, Lovro)

Kategorija kadeti – ekipno 1. mesto (1.ekipa – Lovro, Bon, Yegor).

Tekmovali so še Filip, Danylo in Oskar. V posamični konkurenci je Lovro Selan zasedel 1. mesto, Bon Košmerl pa 2. mesto. V kategoriji juniorji sta nastopila Aljaž in Vanja. Žan Suša pa je postal zmagovalec med seniorji.

Dekleta stopenjskega sistema ženske športne gimnastike so tekmovala na Pokalu Ruš.

7. stopnja je ekipno osvojila 3. mesto (Tija, Ema, Larisa). Posamično je bila najboljša Tija Hočevar, ki je osvojila 7. mesto. Larisa Može je bila osma.

V 6.stopnji je Nika Belavič zasedla sedmo, Melanie Cvelbar pa osmo mesto.

V 5. stopnji (Živa, Klara, Vita, Neža) so deklice ekipno zasedle 3. mesto. Posamično je bila najboljša Neža Primc, ki je osvojila tretje mesto, Vita Dolinar je bila osma.

Tretja stopnja je ekipno osvojila 5. mesto (Sara, Naja, Špela, Zala). Posamično se je med prvih deset uspelo uvrstiti Sari Berk. Zasedla je sedmo mesto.

V 2.stopnji so dekleta prikazala najboljše vaje in se ekipno uvrstila na 2. mesto (Maša, Paula, Mia, Iza, Anja). Posamično sta bili v kategoriji deklic, starih nad devet let, odlični Maša Grubar s prvim in Paula Jakše z drugim mestom. Uspeh je dopolnila Anja Saje s 6. mestom.

V kategoriji deklic do 9 let je Iza Pekolj osvojila deveto mesto.

Deklice 1.stopnje so kot ekipa osvojile nehvaležno četrto mesto (Inja, Manca, Neja, Mareja, Lina B. T.). Posamično je v 1. stopnji do 8 let Neja Hudovornik zasedla osmo, Mareja Hrovat pa deveto mesto. V 1. stopnji nad 8 let je Inja Može zasedla četrto mesto, Manca Grubar pa je bila deveta.

Vir: Gimnastično društvo Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si