FOTO: Na stopničke so se povzpeli vsi mladi brežiški strelci

Ena zmaga ter po dve drugi in tretji mesti je izkupiček Strelskega kluba Brežice na 1. turnirju državnih lig za Pokal Slovenije v 10-metrskih disciplinah sezone 2023/24, ki je konec oktobra potekal na osrednjem strelišču v Ljubljani. Brežiške strelke in strelci v tem tekmovanju sodelujejo že 34 let zapored.

Za brežiški ekipi mladincev in kadetov se je začelo zelo uspešno, saj je vseh šest tekmovalcev stopilo na stopničke za najboljše. V mladinski konkurenci so ekipno zmago dosegli v postavi Oskar Račič, Sara Ščuri in Lara Zorko. Obe mladinki sta v posamezni uvrstitvi osvojili 2. in 3. mesto. Pozitivno je presenetil najmlajši v mladinski konkurenci, Oskar Račič, ki je osebni rekord izboljšal kar za 29 krogov. Kadeti so bili v postavi Matic Bratanič, Tilen Novoselc in Martin Urek po dramatičnem razpletu tretji, ko so prav z zadnjim Urekovim strelom za en sam krog prehiteli do tedaj tretjo ekipo iz Kočevske Keke. Urek si je z izjemnim zaključkom priboril 2. mesto med posamezniki.

Nekoliko slabše so se v 1. A državni članski ligi odrezali brežiški člani, ki so v postavi Gregor Kuhar, David Rožman in Urška Gmajnič pristali na 10. mestu. Iz JV strelske regije so bili s 6. mestom boljši Sevničani v postavi Aleš Mitja Janc, ki je presenetil z uvrstitvijo v finale, ter Matej in Mojca Kolman.

Od ostalih sodelujočih strelcev naše regije je bil s 4. mestom najbližje stopničkam mladinec s pištolo Mitja Dolšina (Gorjanci Novo mesto).

Vir: E. S.

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si