FOTO: Dan mladih na Mestni promenadi Brežice

V Brežicah so minulo nedeljo uspešno izvedli prve vaške igre, ki so se odvijale pod budnim očesom lokalnih mladih prostovoljcev ter prostovoljcev iz tujine in sicer v sklopu izmenjave in projekta Evropske solidarnostne enote v organizaciji Mladinskega centra Brežice.

Na prizorišču Mestne promenade so se zbrali navdušeni udeleženci iz štirih ekip (Dolnci, Kapele, ZPTM in Petelinčki), ki so tekmovali v petih razburljivih skupinskih igrah: skakanje v vreči, titanik, 3 v vrsto s prevezo na očeh, luščenje koruze in vleka vrvi. Mladi so pri tem preizkusili svoje spretnosti, vzdržljivost in timsko delo. Ob pogledu na nasmejane obraze in bučno spodbujanje, se je čutilo dobro timsko vzdušje. Za pravo vaško ozadje pa so poskrbeli člani Društva podeželske mladine Brežice.

Udeleženci vaških iger so na koncu za usvojena mesta dobili zaslužene nagrade lokalnih ponudnikov (donatorjev): Mladinski center Brežice, Klub MC, Huda, Yogurtlandia Brežice, Gostilna in pizzerija Santa Lucija, Gostinstvo Đabir.

Ko so igre dosegle vrhunec, so se premaknili h glasbenemu delu dogodka. Mlada skupina VZROCK je obiskovalce popeljala v svet zabavne, narodno-zabavne in rock glasbe in jih hitro spravila na plesišče.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si