»Dan kruha, vina in salam« se poteguje za najboljšo zgodbo

V minulem letu je globalna organizacija Green Destinations tradicionalni dogodek »Dan kruha, vina in salam« razglasila za eno izmed 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu.

Na letošnjem sejmu ITB Berlin bo Mednarodna organizacija Green Destinations podelila nagrade strokovne žirije in People’s Choice Award. Nagrado bo pridobil eden izmed dobitnikov nagrade Green Destinations Top 100 Stories, ki bo v okviru tokratnega tekmovanja prejel največ glasov občinstva.

Brežice na tekmovanju sodelujejo z zgodbo o dogodku Dan kruha, vina in salam, ki je tradicionalna prireditev na destinaciji. Njeni začetki segajo v leto 2014, dogodek pa poteka pod organizacijo Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v sodelovanju s 6 vinogradniškimi društvi iz občine (VD Bizeljsko, VTKD Cerklje ob Krki, VTKD Gadova peč, VD Pišece, VD Sromlje, DV Dolina-Jesenice), turističnimi in kulturnimi društvi. Posebno mesto na prireditvi ima vsako leto tudi okviru Tekmovanje v peki domačega kruha in razglasitev zmagovalcev izbora za županovo vino.

Datum letošnje prireditve je že znan: 14. junij 2024, prireditev pa bo potekala na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Pomagate lahko tudi vi, tako, da do 29. januarja glasujete za Brežice in Dan kruha, vina in salam na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuqBAxnnEj82bpE6Qy38k9cTS0s9ye6krHk2Phuv21gMhuTQ/viewform

Tovrstno tekmovanje je priložnost, da posavski kraj postavite na svetovni zemljevid kot primer dobre prakse trajnostne turistične zgodbe.

Vir: ZPTM Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si