Brežice gostilo rekordno število plesalcev

Plesni klub Lukec Brežice je v soorganizaciji z Zavodom Lukec in pod glavnim pokroviteljstvom Občine Brežice izvedel 9. Master Dance Festival – Lukec Open. Na festivalu se je tokrat predstavilo rekordno število nastopajočih, in sicer kar 2000 plesalcev iz 83. različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije, Avstrije, Italije, Bolgarije in Latvije. Na tridnevnem plesnem spektaklu so si lahko obiskovalci ogledali 450 koreografij. Festivala se je udeležilo tudi rekordno število domačih plesalcev, in sicer kar 180 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec Krško, Brežice in Sevnica. 

V sklopu festivala so bile vsem udeležencem na voljo brezplačne plesne delavnice, ki so jih vodili priznani strokovnjaki s področja hip hopa, jazza in moderna. Za novo znanje plesalcev so poskrbeli Matevž Česen in Miha Poznič iz Slovenije, Bernardo Ramos Coca iz Avstrije, Istvan Pali iz Madžarske, Liene Benina iz Latvije ter Aleksandar Boškov iz Srbije.

Za odlično vzdušje sta poskrbeli voditeljici festivala Špela Švab in Sanja Cerjak, sodniško ekipo pa so tokrat sestavljali Matevž Česen in Dušan Vodlan iz Slovenije, Bernardo Ramos Coca iz Avstrije, Istvan Pali iz Madžarske, Liene Benina iz Latvije, Aleksandar Boškov in Gordana Oreščanin iz Srbije, Davor Worda Čriković iz Hrvaške ter Merlin Stojanovska iz Severne Makedonije.

Vir: Plesni klub Lukec Brežice, foto: Aleksandar Živaljević

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si