50-letnica OŠ Dolenjske Toplice

Osnovna šola Dolenjske Toplice v letošnjem letu praznuje 50 let začetka izgradnje. To je čas, ko je tedanji ravnatelj Vinko Cirnski z veseljem spodbujal gradnjo šole v želji, da učenci v topliški dolini dobijo skupen prostor za učenje, druženje, športne aktivnosti in različne druge dejavnosti. Čas petdesetih let je prinesel veliko sprememb, tako v procesu organizacije dela, obravnavi učne snovi, kot tudi samemu izgledu šole. Tudi člani kolektiva so se ves čas menjali. Ker z vsakim letom prihajajo nove stvari, stare pa gredo počasi v pozabo,  bodo v letošnjem šolskem letu učencem na različne načine predstavili zgodovinski čas, ki ga bodo sklenili s slavnostno prireditvijo v oktobru 2023.

Učenci, delavci in obiskovalci šole bodo skozi razstave spoznali čas petdesetih let: razstavljali bodo staro tehnologijo, učne pripomočke, stare zvezke, pisala, oblačila, fotografije dejavnosti, glasila, leposlovje in knjige, ki smo jih prebirali v tem zgodovinskem obdobju. Ob tej priložnosti bodo predstavili tudi spoznali vseh petdeset športnikov in športnic šole.

Zbirajo pa tudi spomine na dogodke in življenje v šoli, ki jih lahko nekdanji učenci posredujejo v tajništvo šole po navadni ali elektronski pošti.

vir: Osnovna šola Dolenjske Toplice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si