26. vinska kraljica ima belokranjske korenine

Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, in mag. Tjaša Kos, predsednica Društva Kelih, so za 26. Vinsko kraljico Slovenije okronali Majo Pečarič. Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz Kranja. Čeprav ne živi v osrčju vinorodnih gričev, je z njimi tesno povezana po očetovi strani. Bela krajina je njen drugi dom.

Vinska klet Pečarič – Meginc iz Čuril pri Metliki obdeluje štiri hektarje vinogradov. Z vinogradništvom se ukvarjajo že več kot pet generacij. Prav vinogradništvo je njihova glavna dejavnost, sicer pa se v zadnjih letih ukvarjajo tudi z govedorejo, pri čemer se trudijo na naravi in živalim prijazen način obdelovati gričevnate kmetijske površine. Maja Pečarič aktivno pomaga pri delu v vinogradu, kleti in tudi pri promociji vin. Po končani gimnaziji v Kranju se je vpisala na Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, smer živilstvo in prehrana. Septembra 2021 je diplomirala in postala diplomirana inženirka živilstva in prehrane. Zdaj zaključuje drugi letnik magistrskega študija. V letu 2022 je pridobila naziv sommelier 1. stopnje in tako postala članica Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije.

Tone Pečarič, Vinska klet Pečarič – Meginc, je zbrane nagovoril kot pokrovitelj kraljičinega vina. Vino 26. Vinske kraljice Slovenije je kakovostno polsuho rose vino (iz sort modra frankinja in žametna črnina) z zaščitenim geografskim poreklom, letnik 2022, vinorodni okoliš Bela Krajina, lastna trgatev in polnitev Vinske kleti Pečarič – Meginc.

Vir in foto: Občina Metlika

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si