Slavnosti prevzem nove gasilske opreme

Gasilska oprema in tehnika sta bistveni kategoriji gasilske organizacije, saj sta pomembni tako v smislu zaščite gasilcev in kakovosti posredovanja na intervencijah kot tudi v smislu zunanje oz. celostne podobe. Občina Brežice se tega dobro zaveda, zato je v letih 2021 in 2022 skupaj z Ministrstvom za obrambo RS namenila 80 tisoč evrov za nakup gasilsko-reševalne opreme. Oprema, ki je namenjena za posredovanje pri naravnih in drugih nesrečah, so danes svečano prevzele enote I. kategorije. Opremo so enote prejele na podlagi potreb po opremljanju.

”Z nakupom dodatne opreme, namenjene specializaciji gasilskih enot, še enkrat dokazujemo, da dajemo velik pomen enotam I. kategorije, ki predstavljajo zelo pomemben del požarnega in protipoplavnega varstva v svojih okoliših in na ravni celotne občine,” je na svečani predaji poudaril Herman Premelč, predsednik Gasilske zveze Brežice. Ob tem pa še dodal, da so z nakupom nove opreme gasilske enote povečale operativno moč in pripravljenost posredovanja ob naravnih in drugih nesrečah.

Darko Leskovec, poveljnik Gasilske zveze Brežice pa je na slavnostnem dogodku dejal, da je vizija Gasilske zveze Brežice dati poudarek vsem 31 enotam, saj so do sedaj večji del bremena nosile gasilske enote višjih kategorij, predvsem zaradi boljše opremljenosti. ”Vizija in program poveljstva Gasilske zveze Brežice in posluh župana Občine Brežice Ivana Molana so pripeljali do nakupa in današnjega prevzema. Dodatna oprema za posredovanje pri naravnih nesrečah ter požarih daje gasilskim enotam večji pomen in odgovornost.”

Gasilska zveza Brežice vabi na ogled pokazne gasilske vaje gasilskih enot Gasilske zveze Brežice, ki bo potekala v soboto med 13. in 19. uro.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si