Rokometaši Krke zadržali 4. mesto

Rokometaši Krke so v soboto odigrali predzadnjo tekmo v ligi NLB. Novomeščani so na najpomembnejšem derbiju sezone s 29: 31 premagali gostitelje Riko Ribnica in si s skupnim 4. mestom v državnem prvenstvu že zagotovili nastope v EHF pokalu. Pred zadnjim krogom imajo varovanci trenerja Mirka Skoka štiri točke več od osmoljencev sobotnega dolenjskega obračuna.

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi, druga pa v absolutni prevladi Novomeščanov. Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so v 42. minuti po golu Jerneja Avsca povedli z 22:15. Krkaši tudi v nadaljevanju niso popustili, Ribničane so vseskozi imeli v svoji oblasti in dosegli 17. zmago v tej sezoni ter dokončno osvojili četrto mesto za Celjani, Velenjčani in Trebanjci. Njihov dosežek je še toliko pomembnejši, ker jim je to uspelo v prvi sezoni po vrnitvi v prvoligaško druščino. V novomeški ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit prvi strelec lige NLB Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 16 obrambami. V ribniški je Leon Ljevar dosegel osem, Brin Cirman pa šest zadetkov.

Zasedba iz Ribnice bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, novomeška pa bodo sijajno sezono sklenili pred domačim občinstvom, ko bodo gostili mariborski Branik.

Vir: MRK Krka, foto  Gašper Simonič

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si