Policisti bolj prisotni v romskih naseljih

Letos  so  policisti Policijske postaje Novo mesto v  okolici  Novega  mesta  na  posameznih  območjih obravnavali povečano  število  premoženjskih  kaznivih  dejanj,  največ tatvin, pa tudi gostitev  ravnanj  posameznikov, ki so motila okoliške prebivalce (krajevne skupnosti  Bučna  vas,  Gotna  vas,  Šmihel  in Otočec). Predvsem je šlo za kršitve  povezane  s  hrupom  in predvajanjem glasne glasbe, drugih kršitev javnega  reda in miru in kurjenja v naravnem okolju. V vseh primerih so se policisti odzvali,  opravili  oglede  krajev  kaznivih  dejanj  in zbirali obvestila.

Policisti so v okviru intenzivnega preiskovanja zbrali dovolj dokazov,  da  so  štiri  osumljence s kazenskimi ovadbami zaradi več kot 70 kaznivih   dejanj   s   področja   premoženjske  kriminalitete  privedli  k preiskovalnemu  sodniku.  Ta  je  po  zaslišanju  zoper vse odredil pripor.

Sicer so novomeški policisti  letos  na  varnostno  obremenjenih območjih opravili  16 hišnih preiskav. Osumljencem so zasegli pet kosov orožja in 20 kosov  streliva.  Zaradi  utemeljenega  suma storitve kaznivih dejanj so 23 osumljencem odvzeli prostost. Odzvali so se in ukrepali tudi ob ugotovljenih kršitvah, katerih obravnava ni  v neposredni pristojnosti policije. V takem primeru so o tem obvestili drug  prekrškovni  organ,  različne  inšpekcijske  službe  in  druge organe (zanemarjanje  otrok,  neobiskovanje  osnovne šole, beračenje, kampiranje v naravnem  okolju, kurjenje in sežiganje odpadkov itd.). Letos je bilo takih primerov 508.

Maja so novomeški policisti izvajali več poostrenih nadzorov, katerih namen je bil odkrivanje in preprečevanje vseh oblik protipravnih in motečih  ravnanj  in  izboljšanje občutka varnosti ljudi na teh območjih.

Enega teh poostrenih nadzorov so na območju Novega mesta izvajali v petek,3.  6.  2023.  Policisti  so  opravili hišno preiskavo v naselju Pot v gaj, nadaljevali  so  z  zbiranjem  obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj,  storjenih  na  javni  prireditvi  Cvičkarija  v  Novem  mestu. Med kontrolo  cestnega  prometa so ustavili in kontrolirali 65 voznikov. Zaradi ugotovljenih  kršitev  cestno  prometnih predpisov so kršiteljem izdali pet plačilnih  nalogov, opravili šest identifikacijskih postopkov, odredili dva preizkusa alkoholiziranosti in izrekli opozorilo.

Vir: PU Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si