Osebnost leta 2018 je Leopold Pungerčar

Osebnost leta 2018 po izboru gledalcev Vašega kanala je LEOPOLD PUNGERČAR

DOLENJSKE TOPLICE, 26. 2. 2019 – Na Televiziji Vaš kanal smo uspešno zaključili akcijo Osebnost leta 2018, za katero je vse leto veljalo izjemno veliko zanimanje. Z glasovanjem prek spleta in dopisnic, ki je potekalo med 9. in 21. februarjem 2019, so med osebnostmi meseca izbrali osebnost leta 2018. To je postal predsednik Zveze moto klubov Slovenije Leopold Pungerčar, ki skupaj z Moto klubom Trebnje vsako leto na velikonočni ponedeljek organizira blagoslov motorjev in motoristov v Mirni Peči.

Leopold Pungerčar, osebnost leta 2018 Vašega kanala:
“Zelo vesel sem tega priznanja, ki bi si ga v prvi vrsti zalužil Janez Šimenc, ki je bil pred 20.leti župnik v Mirni Peči.” je dejal zmagovalec in ga povabil na oder. Pridružil se jima je tudi Janez Prosenik, predsednik AMD Trebnje. Ob koncu pogovora z voditeljico je ponovil že obljubljeno: “In če zmagam bo tako, da grlo vaše bo mokro!”

Irena Vide, direktorica in odgovorna urednica TV Vaš kanal:
»V današnjem tehnološko noro hitečem svetu, se premalokrat zavedamo, kako pomembno se je za trenutek ustaviti, tako na osebni kot poslovni poti, se zazreti vase in v ospredje dati našo bit – človeka. Prav ta človeška nota je gonilno sporočilo projekta Osebnost leta.«

{gallery}Osebnost_leta_2018{/gallery}

Osebnosti, ki so se potegovale za osebnost leta 2018, so bile:

Osebnost januarja: ALEŠ MAVER

Aleš Maver je vodil skupino s Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko UKC Ljubljana, ki je odkrila gen za prezgodnje staranje. Skupina je pod Mavrovim vodstvom po štirih letih uspešno zaključila mednarodno raziskavo, s katero so prvi na svetu odkrili nov gen, povezan s sindromom prezgodnjega staranja.

Osebnost februarja: NATAŠA ČIŽMEK

Nataša Čižmek je bila članica organizacijskega odbora dobrodelnega koncerta za Alino, deklico, ki je ob porodu junija 2017 utrpela hudo pomanjkanje kisika, kar je povzročilo možgansko poškodbo. V Globokem so predstavniki društev strnili vrste za dobrodelni koncert. Z donacijami in prostovoljnimi prispevki so zbrali 12 tisoč evrov, kar je skoraj dvakrat več kot so načrtovali.

Osebnost marca: IVAN KRALJ

Ivan Kraljjeleta 1994 ustanovil podjetje Arex, ki je največje slovensko orožarsko podjetje in ima od decembra 2017 novega lastnika. V zadnjem obdobju je namreč Kralj našel nove izzive. Z ruskimi partnerji namerava v Šentjerneju odpreti tovarno kaviarja. Arex z več kot 120 zaposlenimi je s svojimi izdelki prisoten v skoraj 50 državah, dodana vrednost na zaposlenega znaša 81 tisoč evrov.

Osebnost aprila: LEOPOLD PUNGERČAR

Leopold Pungerčar je s svojo ekipo leta 2018 že 20-ič organiziral blagoslov motorjev in motoristov v Mirni Peči. Začetki blagoslova, ki ga prirejata Moto klub Trebnje in predsednik Zveze moto klubov Slovenije Leopold Pungerčar, so bili skromnejši, danes pa se je razvil v enega najbolj prepoznavnih dogodkov pri nas. Sončni velikonočni ponedeljek je v Mirno Peč privabil skoraj deset tisoč glavo množico.

Osebnost maja: JANEZ WEISS

Belokranjec Janez Weiss je urednik zbornika Neumarkt – Mőttling – Metlika, ki je začel nastajati konec leta 2014, javnosti pa so ga predstavili maja 2018. Weiss je v zadnjem desetletju preživel nešteto ur v arhivih in odkril veliko novih zgodovinskih virov ter marsikaj novega in zanimivega o Beli krajini. Je avtor več pomembnih znanstvenih člankov, razstav in razprav ter avtor in urednik več zbornikov, ki govorijo o zgodovini Bele krajine.

Osebnost junija: JOŽE WEISS

Jože Weiss je poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj in štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj, ki je vodil in koordiniral akcijo, v kateri so pomagali občanom po hudem neurju s točo lanskega junija. S svojo požrtvovalnostjo so pripadniki civilne zaščite – na pomoč je prišlo skoraj 2700 gasilcev – zaščitili več kot 1100 stanovanjskih in drugih objektov.

Osebnost julija: VLADO KOSTEVC

Vlado Kostevc je idejni oče srednjeveškega dneva v Žužemberku in predsednik Turističnega društva Suha krajina. Srednjeveški dan je bil v letu 2018 jubilejni, že 20. po vrsti. Vsako leto predstavlja enega izmed vrhuncev praznovanja v okviru Trških dni, trg pred gradom pa se za en dan preobleče v kuliso srednjega veka, s čimer obiskovalce popeljejo v bogato zgodovino lastnikov žužemberškega gradu.

Osebnost avgusta: ALEKSANDER ZUPANČIČ

Aleksander Zupančič je decembra 2011 prevzel vodenje Javnega podjetja Komunala Brežice. Pred tem je podjetje poslovalo z več sto tisoč evrov visoko izgubo, pod njegovim vodstvom pa so začeli poslovati pozitivno, povečali promet za 130 odstotkov in ustvarili 88 novih delovnih mest. Po dobrih šestih letih se je odločil, da je čas za nove izzive, nasledniku pa je zapustil dobro stoječe podjetje.

Osebnost septembra: PIA PERŠIČ

Vodilo Pie Peršič je “Hodim, torej sem.” Poleti je s partnerjem prehodila hrvaško planinsko pot ob Jadranu, ki je bila pred tem podvigom še neosvojena. Via Adriatica Trail od grebena Učke čez celotno verigo gorovij Velebit, Dinara, Biokovo, po Pelješcu in do Snježice pri Dubrovniku je dolga 1100 kilometrov. Pia in Andrej sta jo premagala v 44 dneh.

Osebnost oktobra: BOŠTJAN KULOVEC IN VALERIJA VERHOVNIK

Policista novomeške policijske uprave Boštjan Kulovec in Valerija Verhovnik sta čisto po naključju pristala v isti patrulji in pomagala takrat 16-mesečnemu malčku z vročinskimi krči. Nanju se je v paniki obrnila mamica, katere otrok je prenehal dihati, policista pa sta se takoj lotila prve pomoči. S tem sta dokazala, da naloga policistov ni zgolj pisanje kazni.

Osebnost novembra: MARIJA JERELE

Marija Jerele je lani obeležila 40 let delovanja na pevskem, kulturnem in humanitarnem področju.Med drugim je bila soustanoviteljica zbora Industrije motornih vozil v Novem mestu, v katerem je delovala38 let.

Pred 20 leti je stopila na samostojno pot, leta 2001 pa je bila med soustanovitelji skupine ljudskih pevcev »Podgorjanski prijatelji«, ki deluje še danes. Od leta 2003 je članica Tamburaške skupine Klasje.

Osebnost decembra: SILVESTER POLAK

Silvester Polak že desetletja nastopa v vlogi dobrih mož – Miklavža in dedka Mraza. Veselega decembra si brez njega otroci in starši v širšem dolenjskem prostoru ne znajo predstavljati. Vsako leto namreč nagovori in obdari približno 5000 otrok. Kljub napornemu, a prijetnemu delu, svoje poslanstvo tudi danes opravlja z enakim zagonom kot prvi dan. Kot pravi Polak, je najbolj razveseljiv pogled na otroka, ki ga razveseli takšna malenkost, kot je bonbon, ki ga prejme iz rok dedka Mraza.

Posnetek celotne prireditve si lahko v programu Vašega kanala ogledate v soboto, 2. marca, ob 20. uri.

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si