Osebnost leta 2017 je Gregor Zagorc

NOVO MESTO, 21.2.2018 – Na Televiziji Vaš kanal smo uspešno zaključili akcijo Osebnost leta 2017, za katero je vse leto veljalo veliko zanimanje. Gledalci in gledalke so z glasovanjem na spletni strani www.vaskanal.com izbrali dvanajst osebnosti meseca, ki so se potegovale za laskavi naziv osebnost leta 2017. Z glasovanjem prek spleta in dopisnic, ki je potekalo med 3. in 18. februarjem 2018, pa so izbrali osebnost leta 2017. To je postal dirigent in skladatelj Gregor Zagorc.

Slovesna razglasitev in podelitev priznanj je potekala v atriju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Voditelja Verica Marušič in Marko Mesojedec sta zbrano občinstvo popeljala skozi osebne zgodbe vseh dvanajstih osebnosti meseca, v glasbenem delu pa so nastopili Stiški kvartet, Vokalna skupine Vilinke in Bort Ross ter Lamai.

Irena Vide, direktorica in odgovorna urednica TV Vaš kanal, ob akciji Osebnost leta 2017:
»Naš izbor za osebnost leta, je le še eno dejanje v nizu dobrih zgodb, ki jih že 28 let, trosimo naokrog. Skupaj z vami, ko povabljeni s klikom na gumb, prihajamo k vam…. Kjerkoli že ste. Smo kot moderni medij, doma na velikih ekranih in tistih sodobnih, čisto majhnih, ki so skorajda vedno z nami. In smo kot starodavna tolteška modrost, ki »izkazuje čast tistim, ki so razsvetljevali svet. Tistim, ki so že šli, tistim, ki so zdaj tu in tistim, ki bodo šele prišli. Tistim, ki so na široko odpirali vrata sreči in ljubezni…« Izročila vaših zgodb, spoštovane osebnosti, katerih utrinke bomo nocoj znova obudili, zasejana v naš medijski vrt, so kot vse bolj iskana domača semena. Zasejane zamisli, ideje, dejanja … vaša osebna prizadevanja za prijaznejši jutri, niso ostala prezrta in ne osamljena. So kot seme, ki vzklije. So kot rodovitni plodovi, ki vplivajo.. kot zgledi, ki puščajo sledi. In vsaka sled, je kot naša zapuščina, ki se dotakne naših misli in naših življenj. Zato je prav, da ste videni, opaženi in zaradi svojih dejanj, še posebno spoštovani. In prav zato, ker je Vas kanal, televizija dobrih zgodb, tudi vaših, smo vas predlagali za izbor osebnosti meseca. Naši gledalci pa so vas s svojimi glasovi nagradili. In zdaj ste in zdaj smo tu…. Z namenom, da skupaj izpišemo še en nepozaben večer v prepletanju vsega tistega, kar dela življenje lepo. Zato je prav, da ste videni, opaženi in zaradi svojih dejanj, še posebno spoštovani. In prav zato, ker je Vas kanal, televizija dobrih zgodb, tudi vaših, smo vas predlagali za izbor osebnosti meseca. Naši gledalci pa so vas s svojimi glasovi nagradili.«

Izjava Gregorja Zagorca

Gregor Zagorc, osebnost leta 2017 Vašega kanala:
»To ni le priznanje meni temveč celotnemu Tamburaškemu orkestru Dobreč in sem prepričan, da bomo tako uspešni še naprej.« V letošnjem decembru namreč načrtujejo v Semiču premiero prve tamburaške opere. O sebi je povedal, da je končal Akademijo za glasbo v Novem sadu, od koder se je v Novo mesto vrnil z ženo, ljubeznijo do tamburice in znanjem kuhanja paprikaša. Je osebni pianist Lada Leskovarja, njegov najljubši stavek pa je: »Pustite se presenetiti!«

Kdo je Gregor Zagorc?
Gregor Zagorc je dirigent Tamburaškega orkestra Dobreč, ki je marca 2017 na uglednem mednarodnem festivalu v Pragi, na katerem je sodelovalo več kot 1200 mladih glasbenikov z vsega sveta. Orkester je osvojil zlato plaketo in postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji, strokovna komisija pa je Zagorcu podelila še posebno priznanje za njegovo dirigentsko izvedbo. Osebnost leta 2017 sicer sodeluje v različnih glasbenih sestavih, ki jim s svojim predanim delom daje edinstven pečat.

Nominirani za osebnost leta (od januarja do decembra 2017) so bili:

Majo Žibert z Bistrice pri Šentrupertu so januarja 2017 v Radencih okronali za 21. vinsko kraljico Slovenije, s čimer je predsedovala vsem trem slovenskim vinorodnim deželam.

Jože Pavlovič je ravnatelj Srednje strokovne in poklicne šole Krško in eden najzaslužnejših, da je krška srednja šola v šolskem letu 2017/2018 kot edina šola v državi ponudila nov program strojni mehanik, ki se je tako pridružil osmim obstoječim programom elektro-tehniških smeri.

Dolenjska policistka Stanislava Zupanc je pobudnica projekta Blazinice tolažbe, ki je zaživel leta 2014 in je namenjen otrokom, ki so priča ali udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti.

Gregor Zagorc je dirigent Tamburaškega orkestra Dobreč, ki je marca 2017 na uglednem mednarodnem festivalu v Pragi, na katerem je sodelovalo več kot 1200 mladih glasbenikov z vsega sveta, osvojil zlato plaketo in postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji.

Milan Jamšek prihaja s Kamenice v sevniški občini. Pred tremi leti so se v zaselku s 14 hišami in 40 prebivalci začeli pogovarjati o uvedbi vaškega samoprispevka za obnovo dotrajane ceste, vaški projekt pa je kot predsednik gradbenega odbora uspešno vodil Jamšek.

Toni Gašperič, Belokranjec brez dlake na jeziku, je med drugim avtor, voditelj in soorganizator večerov poezije in glasbe, ki so jih ob Modri polici, že pred leti postavljeni na Gašperičevo pobudo, lani junija že šesto leto pripravili v Metliki in jih naslovili »S pesnico na sladoled«.

Rožca Šonc je vodja programa Starejši za starejše, v okviru katerega starejši prostovoljci obiskujejo starejše od 69 let v svoji okolici in pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč. Primer dobre prakse so prepoznali v Evropskem parlamentu in programu podelili nagrado Državljan Evrope 2017.

Maria Shilkina je solastnica srednjeveškega gradu Vinica v Beli krajini, zgrajenim na pečini nad Kolpo, ki pa je sčasoma začel propadati in se, tako kot mnogi gradovi, začel spreminjati v ruševine. Pred štirimi leti je dobil ruske lastnike, ki so ga po konservatorskih smernicah celovito obnovili.

Bogdan Barbič vodi družbo Hidroelektrarne na spodnji Savi. Konec septembra so odprli hidroelektrarno Brežice, ki je od vseh doslej zgrajenih največja in najmočnejša. Celotna naložba v brežiško elektrarno je stala približno 20 milijonov manj od prvotnih načrtov, prav tako pa so jo namenu predali ob napovedanem roku.

Stane Peček je vsestranski kulturni ustvarjalec, neusahljiv vir novih domislic in podvigov. Oče škratov Mokronožcev, vodja Tabora slovenskih pevskih zborov in idejni vodja festivala Ah, te orglice.

Aleš Makovac je dirigent, zborovodja, organist in skladatelj ter avtor opere Deseti brat, ki je doživela premiero konec novembra na odru nabito polnega novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine, sledile pa so ji številne ponovitve.

Rok Biček je na filmski trak zapisal zgodbo družine Rajk iz Podhoste pri Dolenjskih Toplicah, ki je zaradi svoje drugačnosti posebna družina, spremljal pa jo je celo desetletje. Dokumentarni film je sprožil veliko humanitarno akcijo, katere namen je izboljšati bivalne in življenjske razmere družine.

Prireditev je v celoti posnela ekipa Televizije Vaš kanal. Posnetek prireditve si v programu Vašega kanala lahko ogledate v soboto, 24. februarja, ob 20. uri.

Novo mesto, 21. 2. 2018

{gallery}Osebnost_leta_2017{/gallery}

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si