Od polnoči cenejša dizelsko gorivo in kurilno olje, nekoliko dražji bencin

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta od jutri, 8. novembra, do vključno ponedeljka, 21. novembra 2022, 1,718 evra za liter dizelskega goriva in 1,482 evra za liter NMB-95. Nova najvišja dovoljena drobnoprodajna cena kurilnega olja bo 1,401 evra na liter.

Dizelsko gorivo bo tako cenejše za 5,7 centa in NMB-95 dražji za 5,2 centa kot v preteklem 14-dnevnem obdobju, medtem ko bo najvišja dovoljena drobnoprodajna cena kurilnega olja nižja za 5,8 centa.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto, katere ceste so avtoceste in hitre ceste pa določa Uredba o kategorizaciji državnih cest.

Cene omenjenih naftnih derivatov se bodo tudi v prihodnje izračunavale na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar – evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Za naftne derivate se štejejo 95-oktanski neosvinčeni motorni bencin, dizelsko gorivo brez dodatkov in kurilno olje.

Preberite si več informacij o cenah naftnih derivatov in preverite aktualne cene na posameznih bencinskih črpalkah.

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si