Lanovke v Mirni Peči

Pevke Vokalne skupine Lan so v Mirni Peči priredile čudovit in nepozaben koncert, po katerem so vsi odhajali domov bogatejši. Hvaležni, srečni in polni prijetnih vtisov ter s koščkom prelepe Bele krajine v srcih. Ljubitelji ljudskih napevov so neizmerno uživali v nepozabnem in presenečenj polnem koncertu Vokalne skupine Lan.

Izjemne vokalistke so ob zborovodkinji Mateji Jakša Jurković znova dokazale, da so resnično prava paša za úho in tudi za ôči. Očarljive belokranjske napeve so še popestrile s sprehajanjem in spreminjanjem zborovske postave, s čimer so pričarale sozvočenje ob pretekanju melodičnih glasov. Posebno navdušenje so požele ob izvajanju pesmi “Djačenje”, ko je ena od solistk nepričakovano zazvenela od zgoraj in od zadaj. Izven zborovske postave je na balonu šolske avle “djačila” o omembe vrednih dogodkih v vasi, ki so zaznamovali dogajanje med mladino.

Koncert Vokalne skupine Lan so s pesmicami “Tancaj, tancaj črni kos”, “Moj prijatelj Piki Jakob” ter “Miška in mavrica” pod taktirko Katje Stariha otvorile pevke Otroškega pevskega zbora Lan. Male Lanovke so imenitno prepevale in poskrbele za prelep uvod v izjemen večer, med katerim so velike Lanovke v nadaljevanju zapele številne najlepše belokranjske ljudske. Med drugimi so zadonele: “Spazila sem Janka”, “Igraj v kolo jabolko”, “Tičica mi poje”, “Svi su venci veli”, “Pobelelo pole” in “Pastirče mlado”. Pesmi, ki predstavljajo izročilo Bele krajine … tako, kot so jo doživljali njeni ljudje nekoč, kot je navdihovala skladatelje in nenazadnje kot jo pevke občutijo same.

V četrtek, 20. aprila, ob 19. uri v sodelovanju z Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka ter Knjižnico Pavla Golie Trebnje Brenčači pripravljajo barvit dogodek z ilustratorko mirnopeških korenin Marto Bartolj. Maja bodo dobro jedli na kulinaričnem doživetju, junija bodo v sklopu občinskega praznika pohajkovali po Poti Slakove in Pavčkove mladosti ter pripravili posebno komično presenečenje v rock ritmih.

Vir: Brenčači

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si