Gradbena dela na nadvozu Malo Hudo

V Ivančni Gorici nadaljujejo z gradbenimi deli na novoizgrajenem nadvozu čez železniško progo pri Malem Hudem. Na objektu nadvoza je izvajalec zaključil z izvedbo mostne kanalizacije, namestitvijo jeklenih varnostnih ograj, ki loči vozni pas s pasom za pešce in kolesarje, prav tako so nad železniško progo nameščeni dodatni varnostni mrežni paneli.

Na drugi strani nadvoza pri vstopu v industrijsko cono poteka izgradnja novega širšega mostu čez Stiški potok. Trenutno je položena armatura opornika vključno s krili, izvaja o opaževanje pred betoniranjem mostu. Po izgradnji mostu bodo na celotnem območju nadvoza postavili cestne javne razsvetljave in asfaltiranje. Za dostop do kmetijskih površin bo pod nadvozom urejena poljska pot.

Gradnja bo po terminskem planu zaključena do sredine letošnjega leta. Še pred uradnim odprtjem za promet, pa bo v sklopu projekta pri trgovskima centroma (Spar in Hofer) postavljeno začasno montažno krožišče. Po zaključku izgradnje nadvoza čez železniško progo in z že zgrajeno zahodno obvoznico, bo Občina Ivančna Gorica razbremenila prometno gnečo občinskega središča.

Vir: Občina Ivančna Gorica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si