Donatorji že 18 let prispevajo po 22 štipendij

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto bo tudi v prihodnjem šolskem letu dijakom in študentom pomagalo s humanitarno pomočjo v obliki štipendije.

V šolskem letu 2022/23 je 12 dobrosrčnih donatorjev prispevalo denar za 22 štipendistov; 21 dijakov in enega študenta. Vsako leto na novomeškem Rdečem križu dobijo veliko prošenj srednješolcev, ki niso upravičeni do državne štipendije, ker na primer nimajo slovenskega državljanstva, ker so zamenjali šole ali pa ker izhajajo iz socialno šibkih družin. Že 18. leto bodo tem dijakom pomagali s pomočjo ljudi, ki vsak mesec prispevajo pomoč za omenjene dijake.

Tudi letos računajo, da bodo pridobili donatorje, ki jim bodo nakazali po 84 evrov mesečno, kar bodo v združenju namenili prejemnikom štipendije. Predvsem želijo vse spomniti na šolske dni, ko smo želeli uresničiti kakšno svojo skrito željo pa nam starši pri tem niso mogli pomagati.

Kakor povedo prejemniki pomoči, denar porabijo za plačilo šolskih in obšolskih dejavnosti, za plačilo šolskih uniform in IKT opreme. Med šolskim letom dijake in študente spremljajo pri šolskem uspehu, ki ne sme izostati. Ob polletju prejemniki štipendije dostavijo obvestila o uspehu in takrat donatorjem pošljejo polletno poročilo. Štipendisti se radi udeležujejo njihovih humanitarnih akcij.

Tudi letos imajo več novih prošenj, nekaj dijakov pa ima možnost, da prejema štipendijo tudi naprej, zato računajo na dosedanje in nove donatorje za štipendije.

Vir: OZRK Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si