Dejavno leto 2022 za OZRK Metlika

Rdeči križ Metlika prek mreže 13 krajevnih organizacij Rdečega križa, ki delujejo na področju Občine Metlika, združuje 300 prostovoljcev, članov in aktivistov ter mladih prostovoljcev, ki se udeležujejo krožkov RK na treh osnovnih šolah.

Skozi vse leto so občanom vsak mesec nudili materialno pomoč v hrani, obutvi in oblačilih, finančno pomoč pa na podlagi prejetih prošenj, prek akcije Šolar in akcije Drobtinica, nudili so tudi pomoč pri plačilu letovanja otrok na Debelem rtiču. Iz sklada »Stopimo skupaj« so finančno pomagali za prepotrebne terapije otrokom s posebnimi potrebami, nakupu avtomobila za otroke s posebnimi potrebami, za pomoč pri ureditvi bivalnih prostorov … V letu 2022 so med prejemnike razdelili 40.192 kg hrane in 11.056 evrov finančne pomoči.

Skozi vse leto so izvajali programe za mlade, starejše in preventivno-zdravstvene programe za različne ciljne skupine. V programe so zajeli 435 otrok in do 1.080 odraslih občanov.

Svetovalnica srečanje v metliški občini ostaja brezplačna možnost za vse tiste, ki iščejo pomoč ob različnih oblikah zasvojenosti. V Metliki deluje že peto leto, deluje pa vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 9.–14. ure.

Vir in foto: OZRK Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si