Sobota, 21. September 2019
Vaš kanal
   
Velikost
Pasica

Iskalnik

OBVESTILO GLEDALCEM - PONOVEN VKLOP SIGNALA

Gledalce, ki spremljate program Vaš kanal prek anten, z veseljem obveščamo, da smo od 8. septembra spet v vašem domu.

Sonja Klemenc

 Ime in priimek:  SONJA KLEMENC
 Rojstni podatki:  09.08.1973
 Kandidat v volilnem okraju:  1. volilni okraj ?? ?RNOMELJ ?? METLIKA
 S podporo politične stranke?  da
 Katere?
 SDS
 Izobrazba:  ekonomistka
 Poklic: višja svetovalka za računovodstvo in gospodarstvo
 Poročen da
 Lastnik stanovanja, hiše? ne
  •  Približna vrednost
/
 Počitniška hiša, vikend?  ne
  •  Približna vrednost
 /
 Avto?  da
  •  Znamka, letnik
 Megane Scenic, 2007
 Zadnja bruto plača  2.080,79 EUR
Denarni prihranki 
 ne
  • Skupna vrednost
 /
 Delnice, vrednostni papirji
 ne
 Skupna vrednost  /
   
Zakaj bi bili ravno vi najboljša izbira volivcev?  Po poklicu sem ekonomistka. Od 1995 leta sem zaposlena v  lokalnih skupnostih. 10 let sem delala na Občini Semič na področju financ in turizma, od septembra 2005 pa sem zaposlena na Občini Mirna Peč na mestu višje svetovalke za računovodstvo in gospodarstvo. Sem soavtorica Strategije zidaniškega turizma na nacionalni ravni, sodelovala sem pri spremembi Zakona o gostinstvu, sem  članica Nadzornega odbora Občine Semič, v prvem mandatu Sveta Zavoda za turizem Bela krajina sem bila predsednica Sveta. Sem članica različnih društev v Semiču.
Bela krajina ima potenciale in  ima možnosti. Zagotoviti pa moramo, da bo te potenciale in možnosti v prihodnosti lahko izkoristila.
Zavzemala se bom za čimprejšnji sprejem Zakona o pokrajinah, za hitrejši razvoj Bele krajine, za  3. razvojno os,  ki je  bistvenega pomena za našo Belo krajino. Omogočila nam bo razvoj gospodarstva in dvignila kakovost življenja ter hkrati izboljšala prometno infrastrukturo. Bela krajina mora imeti možnosti za razvoj tehnološkega, razvojnega in industrijskega središča, za rast podjetij v visoko dodano vrednostjo, okolju prijaznih. Bela krajina potrebuje nove srednješolske programe, vlagati mora vlagati  v razvoj kadrov in le te tudi obdržati doma. V naših krajih je rast večjih prodornih podjetij bolj izjema kot pravilo. Bela krajina mora biti enotna in povezana, kajti dobro povezovanje in sodelovanje vseh treh belokranjskih občin je zelo pomembno za razvoj Bele krajine, za izražanje in dosego skupnih ciljev.  Zavedam se, da se Slovenija ne konča na Gorjancih. Slovenija se konča na reki Kolpi. Zato, spoštovani volivke in volivci, na prihajajočih volitvah zagotovite, da bomo skupaj z vami soustvarjali prihodnjo podobo Bele krajine, dvignili gospodarsko rast in blaginjo Bele krajine, ohranjali zdravo življenjsko okolje ob upoštevanju visokih standardov varovanja okolja in okrepili razvoj turizma v naših krajih. Vem kaj zmoremo, zato je moto stranke SDS »Slovenija na pravi poti«  tudi moj moto.

   
Najpomembnejša infrastruktura, ki JV Sloveniji še manjka?  Bela krajina je na repu gospodarske rasti v primerjavi z ostalimi območji v Sloveniji. Bistven problem je zelo slaba prometna infrastruktura (ceste, železnice). Nekatera belokranjska naselja pa še vedno nimajo vodovoda.  Prometna infrastruktura je osnova, ki jo potrebujemo za razvoj Bele krajine (za hitrejši razvoj industrijskih con, za dobra delovna mesta in nenazadnje za hitrejši razvoj turizma).
   
Imate dobre retorične sposobnosti?  Volivke in volivci bodo presodili sami.
Je obleka za politika pomembna?  da
So politiku dovoljene »majhne laži«?  ne
Ste kdaj sodelovali s tajno policijo?  ne
Je zakonska zvestoba pri življenjskemu partnerju/ki vrednota?  da
Podpirate istospolne zakonske zveze?
 ne
Bi podprli odprtje javne hiše v Sloveniji?
 ne
Ste kdaj kadili marihuano ?  ne
Koliko kozarcev alkohola popijete na teden?
 1
Kakšen je bil vaš uspeh v zadnji končani šoli?
 9
Je v Sloveniji dobro poskrbljeno za romsko problematiko?  Na tem področju nas čaka še veliko dela. Socializacija je dolgotrajen proces.
Ste za ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka?  ne
Kaj je največji problem Slovenije?  

Predsedovanje EU je bilo za Slovenijo zelo uspešno. Pokazali smo, da smo sposobni opravljati zelo zahtevne in odgovorne naloge. Program SDS temelji na treh ključnih točkah in te so vlaganje v ljudi in zagotavljanje enakih izhodiščnih možnosti, nadaljevanje gospodarske rasti in pravična delitev ustvarjenega ter skrb za ohranitev zdravega življenjskega okolja. Posebno skrb moramo v prihodnje namenjati varovanju okolja, podnebnim spremembam, ki postaja vedno večji problem ne samo naše države temveč globalni problem.

Vedno manj spoštujemo družbene vrednote, spoštovanje in zaupanje do sočloveka postaja vedno manjša vrednota.
Bi morali v slovenski zakonodaji ponovno uvesti smrtno kazen?
 ne

Za največje zločine je dosmrtni zapor.

Je poslanec/ka v slovenski javnosti spoštovan položaj? Mislim, da je status poslanca/poslanke v naši državi v primerjavi z ostalimi evropskimi državami premalo spoštovan.
Bi bili zaradi načelnih stvari kot poslanec/ka pripravljeni odstopiti?  da
   

anim 235x235px

kompas logo

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Socialna omrežja

Zadnje informativne oddaje

Novice

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Za normalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Za več o varovanju zasebnosti in piškotkih preberi tukaj.

Sprejemam piškotke.