BROD V PODBOČJU, KRŠKO - Pred kratkim so s Centra za podjetništvo in turizem Krško predstavili projekt SVEŽE-OKUSNO-LOKALNO. Njegov namen je promovirati in poskrbeti, da bodo lokalno pridelane dobrote dnevno na posavskih krožnikih.

BROD V PODBOČJU - Podnebne spremembe prinašajo izrazite suše in najrazličnejše ujme po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Da bi rešili težave s sušami, na Krškem polju, ki že vrsto let predstavlja pomembno območje za pridelavo najrazličnejše zelenjave in sadja, namakajo 260 hektarjev kmetijskih zemljišč.

BOJANJA VAS - V začetku maja je Občina Metlika s Komunalnim podjetjem Brežice podpisala pogodbo za obnovo občinske ceste v Bojanji vasi. Dela, s katerimi so začeli konec junija, že potekajo, tako da se bodo prebivalci te obmejne vasi v metliški občini do svojih domov lahko kmalu pripeljali po obnovljeni cesti.

NOVO MESTO - Poletje je čas dopustov in šolskih počitnic, med katerimi so za otroke na voljo različne delavnice in dejavnosti. V parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu so v juliju potekale vsak delovnik dopoldne. Govorimo seveda o tradicionalnem Otroškem svetu, ki smo ga obiskali, ko so otroci izdelovali zapestnice.

NOVO MESTO - Poletje je čas različnih pogovornih večerov. Izhodišče pogovornega večera v Dolenjskem muzeju je bilo zakulisje fotografskega ustvarjanja od sodobnih tehničnih pripomočkov in inovacij, ki ustvarjalcem dajejo nove možnosti ustvarjanja do različnih oblik vizualnih zgodb in kreiranja razstav ter katalogov v sodobni galerijski dejavnosti.

ČEŠČA VAS - V konjeniško šolskem športnem centru Češča vas je te dni že 12. konjeniški tabor Zveze Sožitje, ki pomaga osebam z motnjami v duševnem razvoju iz vseh koncev Slovenije. Štirinajst udeležencev in njihovi spremljevalci so spoznavali, kako pestra in lepa je skrb za konje.

BREŽICE - Vodovodni stolp Brežice, ki je bil zgrajen leta 1914 za potrebe stabilne dobave vode meščanom iz tri kilometre oddaljenega zajetja v Brezini, je verjetno najbolj prepoznavna točka mesta, ki kar kliče na obisk.

NOVO MESTO - Da bi izboljšali prometno varnost, številne občine predvsem v poletih mesecih vlagajo v obnovo cestne infrastrukture. V novomeški občini bodo do konca novembra obnovili 4,5 kilometra občinskih cest.

NOVO MESTO - Skupina Krka je po nerevidiranih podatkih v prvem polletju dosegla 808,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je odstotek več kot v enakem obdobju lani, pri čemer je čisti dobiček skupine narasel za 11 odstotkov na 177,4 milijona evrov.

METLIKA - Vinska klet Metlika se je z vrhunskimi vini trajno umestila na svetovni vinski zemljevid. Na enem najprestižnejših ocenjevanj na svetu - Great American International Wine Competition – v New Yorku so kar štiri njena vina prejela medaljo. Modra frankinja Prestige, letnik 2017, je z najvišjo oceno celo postala absolutna zmagovalka modrih frankinj.

NOVO MESTO, MIRNA - Potem ko so lani v veljavo stopili turistični boni v višini 200 evrov za odrasle in 50 za mladoletne osebe, imamo od sredine julija še bone21 v vrednosti 100 evrov za odrasle in 50 za mladoletne.

NOVO MESTO - Druga najmanjša krajevna skupnost po velikosti v novomeški občini je Krajevna skupnost Mestne njive. Danes predvsem stanovanjsko naselje ima bogato zgodovinsko zapuščino in številne potenciale za razvoj turizma. Ne manjka sprehajalnih poti niti športno-rekreativnih površin.