TREBNJE - Glasba in ples olepšata vsakdan, popestrita življenje. Pred kratkim je Plesna skupina Ajda s prireditvijo v Kulturnem domu Trebnje obeležila 10-letnico delovanja. S plesom in energijo so lahkonoge dame na noge dvignile polno dvorano.

ŠENTVID PRI STIČNI, GRADIŠČE - Naj vam glasba pokaže svojo veličino, pravijo v Zvezi kulturnih društev občine Ivančna Gorica in tamkajšnji izpostavi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Tako so letos poskrbeli za novost v občini - prvi glasbeni abonma.

METLIKA - Gibanje Bralna značka je ob nedavnem praznovanju 60-letnice podelilo priznanja najzaslužnejšim soustvarjalcem, naziv častne članice je prejela tudi dolgoletna predsednica Društva prijateljev mladine Metlika in tamkajšnja častna občanka Vladimira Škof.

BREŽICE, SEVNICA - Komunali Brežice in Sevnica sta zaključili evropska projekta: Zatiranje tujerodk na ekološki način in Varuj o(ko)lje na področju varovanja in oskrbe okolja, v katerem ima glavno besedo odpadno jedilno olje.

NOVO MESTO - Kljub mladosti novomeške univerze bo včerajšnji dan zapisan z zlatimi črkami v njeno zgodovino – poleg slavnostne podelitve diplom študentom in številnim novim magistrom znanosti so tokrat podelili tudi prva naziva doktorja znanosti.

MIRNA PEČ - Muzeji so pomembni deležniki v svojih lokalnih skupnostih, so inovativna igrišča, s svojimi zbirkami in programi pa povezujejo družbo in gradijo skupnosti. Geslo letošnjega 18. maja, mednarodnega dne muzejev, je tako Moč muzejev. Ob tej priložnosti so mnogi od njih brezplačno na stežaj odprli vrata.

HRVAŠKI BROD, KOSTANJEVICA NA KRKI - Ljubitelji ptic in člani društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije so se v soboto s čolni podali na dolenjsko lepotico Krko na prvi letošnji popis vodomca.

DOLENJSKE TOPLICE - Ta petek, dvajsetega maja, bomo obeležili peti svetovni dan čebel, katerega pobudniki so bili ravno slovenski čebelarji. Ti se bodo dan zatem množično zbrali v Dolenjskih Toplicah, kjer letos gostijo 19. čebelarski praznik z bogatim sporedom.

ČRNOMELJ - Črnomaljsko mestno jedro počasi a zanesljivo dobiva novo podobo. V sklopu dograjevanja kanalizacijskega omrežja so pred komunalnimi odpadnimi vodami zaščitili Lahinjo in Dobličico, kmalu se pod gradom obetajo javne sanitarije.

ŠENTJERNEJ - Ob 31. obletnici osamosvojitve Slovenije in dne Manevrske strukture narodne zaščite so se v šentjernejskem hramu kulture na simbolni seji sestali člani osamosvojitvene ali tako imenovane »vojne« vlade Republike Slovenije. Obudili so spomin na tedanje dogodke, ki so pripeljali k samostojni državi.

BREŽICE - Brežičanka Leja Glojnarič se je včeraj vrnila domov z dvema zlatima medaljama, ki ju je prejela na 24. poletni olimpijadi gluhih, ki je bila v Braziliji. Brežičani, vajeni uspehov svojih olimpionikov, so Lejo bučno pozdravili.