ČRNOMELJ - Evropska mladinska in svetovna prvakinja v tajskem boksu Nastasja Koca iz Lokev pri Črnomlju je nedavno postavila Črnomelj v središče svetovnega športnega zemljevida. Ker so se slovenski športniki kot eni prvih lahko vrnili na treninge v telovadnico, so s Tajske našo borko zaprosili, da posname motivacijski posnetek svojega treninga.

NOVO MESTO - V Krki so tudi letos podelili tradicionalna Krkina priznanja vsem, ki so s pripadnostjo, predanim delom in inovativnostjo prispevali k dosežkom podjetja. Zahvalili se jim bodo kar na dvajsetih slovesnih podelitvah.

MOKRONOG - Občina Mokronog-Trebelno je objavila vizualizacijo ureditve prostora za raztros pepela na pokopališču v Mokronogu. Občani so pripombe na objavljeno gradivo lahko podali do minulega ponedeljka.

NOVO MESTO - Skupina Renault je sporočila, da bodo v prihodnjih treh letih po svetu ukinili skoraj 15 tisoč delovnih mest, od tega slabo tretjino v Franciji. Danes predstavljen varčevalni program znižanja stroškov na svetovni ravni, ocenjen na dve milijardi evrov, ne predvideva sprememb v novomeškem Revozu.

NOVO MESTO - Pospešeno izvajanje naložb, ki zahtevajo drugačno financiranje, dvig povprečnine občinam ter spremembe pri prihodkih in odhodkih so osnovni razlogi za prerazporeditev sredstev v občinskem proračunu, je novomeškim svetnikom na prvi redni seji po epidemiji – tokrat zbranim na šolskem centru – pojasnil župan Gregor Macedoni. S sprejetim rebalansom so – je poudaril - uravnotežili občinske finance in s tem zagotovili nadaljevanje naložbenega cikla.

NOVO MESTO - Zbirajmo jedilno olje na bolje. Pod tem naslovom v Komunali Novo mesto izvajajo pomemben okoljski projekt, podprt z evropskimi sredstvi, v sklopu katerega v teh dneh po novomeških primestnih krajevnih skupnostih postavljajo zbiralnike odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev. Do prihodnjega tedna jih bodo uredili petnajst, s tem pa načrtov komunale in drugih deležnikov ni konec.

BIRČNA VAS - Na državni cesti v Birčni vasi urejajo obračališče. Dela so vredna dobrih 195 tisočakov, od tega Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo prispeva okoli 20, Mestna občina Novo mesto pa 80 odstotkov. Dela bodo predvidoma zaključena v sredini julija.

SEVNICA - Župani občin Mirna, Mokronog–Trebelno, Šentrupert, Trebnje in Sevnica so se dogovorili, da bodo v prihodnjih mesecih izoblikovali skupno pobudo za posodobitev regionalne ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj in jo naslovili na vlado. Njena obnova bi – poudarjajo - prispevala h gospodarskem razvoju celotnega območja, k večji prometni varnosti in pretočnosti prometa ter dodatno povezala kraje Mirnske doline.

BELA CERKEV - Po dobrih treh mesecih so se ob upoštevanju varnostnih razdalj in drugih priporočil zdravstvene stroke na redni seji znova sestali šmarješki občinski svetniki, obravnavo 19 točk dnevnega reda pa končali v vsega dobri uri. Med drugim so tako z osmimi glasovi za in enim vzdržanim potrdili nove višje cene programov predšolske vzgoje v vrtcu Sonček.