NOVO MESTO - Člani Društva likovnih ustvarjalcev v kamnu SKULPTE so ustvarili samostojne kamnite skulpture ob 170. obletnici smrti Franceta Prešerna ter v kamen vpisali njegovo večno ljubezen do Novomeščanke Julije Primic. Svoja najnovejša dela so umetniki predstavili v Galeriji Kocka v Kulturnem centru Janeza Trdine.

ŠMARJETA - Članice in člani Mešanega pevskega zbora Šmarješke Toplice so po letu osorej vnovič povabili na zdaj že tradicionalno prireditev Šmarješke pojejo, prvič zasnovano ob 10. obletnici delovanja pevskega sestava, in z ubranim prepevanjem ter številnimi glasbenimi gosti še enkrat več poskrbeli za prijeten glasbeni večer.

NOVO MESTO - V predavalnici Dolenjskega muzeja je na ogled razstava En krompir, tri države – Okupacijske meje na Dolenjskem med leti 1941 in 1945. S to razstavo so se spomnili tudi na spominski dan ustanovitve novomeške čete, ki se je oblikovala 29. oktobra 1941. Nekoliko nenavaden naslov razstave pa je vse prej kot naključen.

TREBNJE - V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so odprli razstavo Hlebinska naiva, ki so jo pripravili v sodelovanju z Galerijo naivne umetnosti iz Hlebin. Na ogled je 34 del 22-ih najpomembnejših hrvaških slikarjev in kiparjev naivne umetnosti.