NOVO MESTO - Osrednja dvorana Kulturnega centra Janeza Trdine je bila skoraj premajhna za, ki so nedavno pozdravili najnovejšo in hkrati zadnjo knjigo Ivanke Mestnik. 85-letna plodovita pisateljica, ki se je rodila v Drašči vasi pri Žužemberku, je za svoj ustvarjalni labodji spev napisala knjigo Krka, zelena žila do srca.

NOVO MESTO - V novomeškem Anton Podbevšek Teatru je na ogled avtorski projekt po motivih kratke proze ameriškega pisatelja, J. D. Salingerja, Turobni dnevi, čudoviti časi. Pred nami se zvrsti pet posameznikov - družinsko, prijateljsko, ljubezensko ali popolnoma slučajno povezanih, ki skozi naključja določajo drug drugega, ki iščejo smisel obstoja, igre in preteklosti.

KRŠKO - Kulturni dom Krško upravlja še s tamkajšnjo galerijo, z mestnim muzejem, Hočevarjevim mavzolejem in gradom Rajhenburg. Lani je bilo na vseh lokacijah skupaj več kot 850 dogodkov, ki jih je spremljalo 82 tisoč obiskovalcev.

NOVO MESTO - V Galeriji Kocka v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdina je na ogled razstava Grafika treh. Predstavljajo se trije novomeški grafični umetniki: Hamo Čavrk, Nataša Mirtič in Janko Orač.