ČRNOMELJ - Člani dramskega krožka Kocka, ki že več let deluje na črnomaljski srednji šoli, so sinoči premierno na oder postavili komedijo Vinka Moderndorferja Blumen aus Krain ali Uršula in povodni mož. Mi smo se jim s kamero pridružili na generalki, le nekaj ur pred premierno predstavo.

ŠENTJERNEJ - Pihalni orkester Občine Šentjernej s svojo navzočnostjo in dejavnostjo že več kot stoletje močno zaznamuje Šentjernej in širšo okolico. Glasbeniki pod vodstvom dirigenta Sandija Franka se tudi tokrat niso izneverili svojim oboževalcem, za katere so pripravili tradicionalni božično-novoletni koncert, tokrat z gostom Urošem Peričem.

NOVO MESTO - Plesno-cirkuška predstava Oni govori o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih zaradi svoje nevednosti odrivamo stran ter jim s tem odvzemamo svobodo in življenjski prostor. Vsak gledalec drugače opredeli junake, poveže jih lahko z aktualnimi težavami v družbi, s krvavo zgodovino vojn ali pa v junaku prepozna sebe.

KRŠKO - Društvo ljubiteljev fotografije Krško skozi leto prireja različne predstavitve del svojih članov, ob koncu pa se na letni razstavi radi pohvalijo z jagodnim izborom fotografij. Na razstavi v Dvorani v parku je sodelovalo sedem fotografov.