Iščejo pogrešanega Roka Dobravca

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili včeraj nekaj pred 21. uro obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca z Drske v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so takoj začeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani 20 . 2. po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat po Krki. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Že v poznih večernih in nočnih urah so policisti izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Pregledovali so širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju so pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko.

Pogrešanega niso našli in z aktivnostmi nadaljujejo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj nam sporočijo, ali so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

Vir in foto: Policijska uprava Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si