IZ SVETA KULTURE

Posavska muzejska vitrina: Ivan Ivačič

Letos mineva 100 let od rojstva prve slovenske kuharske televizijske zvezde Ivana Ivačiča, ki izhaja iz Zdol. Ob tej priložnosti so v Posavskem muzeju Brežice spletno odprli in predstavili Posavsko muzejsko vitrino, posvečeno Ivanu Ivačiču. Razstava je nastala v sodelovanju z njegovim sinom Petrom Ivačičem.

Program v kostanjeviški galeriji Božidarja Jakca

KOSTANJEVICA NA KRKI - V Galeriji Božidarja Jakca, enem najpomembnejših slovenskih umetnostnih muzejev, ki se zaenkrat lahko pohvali s kar 11 stalnimi razstavami, pripravljajo pa tudi novo stalno postavitev umetniških del Nandeta Vidmarja, bodo v sklopu letošnje razstavne sezone 21. maja v nekdanji samostanski cerkvi odprli razstavo tandema Mance Ahlin in Aleksija Kobala.

Kozmični anarhizem

 

Prebujanje - art razstava Martine Simonič

SEMIČ - V zgornji avli Kulturnega centra Semič k ogledu vabi art razstava Martine Simonič. V osredju razstave z naslovom Prebujanje je ženska. Simoničeva je ljubiteljska umetnica in članica Društva likovnih ustvarjalcev Semič. Razstavljene slike zasanjano podajajo svet, ki slikarko obkrožuje in navdihuje.

O Jurčičevi podobi in značaju

 

Razstava fotografij Mateje Gašperin

STRAŽA - V Kulturno umetniškem društvu Straža so veseli, da so lahko kljub epidemiji v avli tamkajšnjega kulturnega doma postavili na ogled fotografska dela Mateje Gašperin Zvok tišine.

Fran Milčinski: Laž in njen ženin

 

Ruperč vrh s sekvojo

BIRČNA VAS - Srce Birčne vasi predstavlja podružnična osnovna šola, na kateri dajejo velik poudarek poznavanju kulturne dediščine v tamkajšnji krajevni skupnosti.

Mojster in Margareta

 

Obrazi kulture

Letošnje 25. Krakarjeve dneve so letos v Semiču zaradi epidemioloških razmer obeležili nekoliko drugače. S spletno slovesnostjo in postavitvijo fotografske razstave Krakarjevega vnuka Voranca Vogla Obrazi kulture.

Kostanjeviška Galerija Božidarja Jakca vabi

KOSTANJEVICA NA KRKI - V kostanjeviški galeriji Božidarja Jacka so letošnjo razstavno sezono začeli v začetku februarja z odprtjem nove postavitve stalne razstave v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčiča, v katerem je na ogled 23 umetnikovih grafik iz sicer izjemnega Borčičevega opusa 1072 grafičnih del in 371 risb in skic, ki jih hranijo v galeriji.

Recital ob materinskem dnevu